Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Lokumcu Adnan'ın öyküsü girişimciye kaynak kitap oldu
 
Gazeteci-Yazar Ercan Halıcı'nın 2. kitabı ''Lokumcu Adnan, Madonna ve The Times'' girişimcilere çalışmalarını medya aracılığıyla duyurmanın tüyolarını veriyor -Halıcı: -''Herkesin, her işletmenin mutlaka ilgi çeken bir hikayesi vardır. Doğru muhabir, doğru zaman, doğru yer ile medyada kolaylıkla yer alabilirsiniz'' 
 
İSTANBUL (A.A) - Lokumculuk mesleği atalarından miras kalan Adanalı Lokumcu Adnan'ın, lokumun patentini almak isteyen Rumlara karşı başlattığı mücadelede Madonna ve The Times'a kadar uzanan hikayesi, girişimcilere kaynak niteliğinde kitap oldu.
 
     Gazeteci-Yazar Ercan Halıcı, Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü yaparken tanıştığı Yeni Uğur Lokumlarının sahibi Adnan Özdoğru'nun lokumun patentini Rumlar'a kaptırmamak adına verdiği mücadeleden etkilendiğini, Özdoğru ile bu konuda birkaç haber çalışması yaptıklarını belirtti.
 
     Bu arada Madonna'nın çıkardığı albümde bir parçasının sözlerinde ''Turkish Delight'' ifadesinin geçmesi üzerine Adnan Özdoğru'nun Madonna'ya bir kutu lokumla teşekkür etmesi, ardından Madonna adı altında lokum üretmesinin kendisine medyanın kapılarını sonuna kadar açtığını anlatan Halıcı, şunları anlattı:
 
     ''Adana'nın eski mahallelerinin birinde lokum üreten Adnan Özdoğru, The Times dahil olmak üzere çok sayıda medyada yer alabiliyorsa, dileyen herkes, her işletme medyada çıkabilir. Çünkü herkesin, her işletmenin mutlaka ilgi çeken bir hikayesi vardır. Doğru muhabir, doğru zaman, doğru yer ile medyada kolaylıkla yer alabilirsiniz. Ben de bu konudan yola çıkarak medyada yer almak isteyen, ama cesaret edemeyen girişimciler başta olmak üzere çeşitli meslek gruplarına yönelik bir çalışma yaptım. Lokumcu Adnan, Madonna ve The Times adını verdiğim 2. kitap çalışmamda medyada yer alabilmenin tüyoları, örnekleri ile anlatılıyor.''
 
     Halıcı, kitapta alanında başarıları ile adını duyuran kişilerin önerilerinin de yer aldığını belirterek, ''Medyada yer almak, iş hacmini artırdığı gibi, prestij kazanmak için önemli bir araç. Lokumcu Adnan bir dükkanda çalışırken, haberlerin ardından biri İstanbul Ortaköy'de olmak üzere 6 şubeye ulaşması, cirosunu ve çalışanlarının sayısını yaklaşık 3 kat artırması bunun en güzel örneklerinden biri'' dedi.
     Ercan Halıcı, Destek Yayınlarından çıkan ve D&R'da kendi kategorisinde satışlarda 1 numaraya yükselen Lokumcu Adnan, Madonna ve The Times'da, canlı yayınlara çıkarken dikkat edilecek kurallardan, sosyal medyada Twitter ve Facebook'da nasıl sesinizi duyuracağınıza dair ipuçları da verdiğini kaydetti.
 
     Halıcı'nın genç muhabirlere yönelik ''Basın Koçu'' adlı bir kitabı daha bulunuyor.
    

Ekleme Tarihi
04.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Lokumcu Adnanın öyküsü girişimciye kaynak kitap oldu, the times, gıda tarım
Link: Lokumcu Adnan'ın öyküsü girişimciye kaynak kitap oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız