Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

2012 yılı için 1 milyon litrelik anlaşma yaptı

Yücel Şarapları, 2012 yılı için 1 milyon litrelik anlaşma yaptı

Yücel Şarapları Genel Müdürü Hasan Yücel, 2012 yılı için 1 milyon litrelik anlaşma yaptıklarını, şu an mahzendeki yıllandırılmış şaraplar haricinde ellerinde ürün kalmadığını söyledi.

Şaraplık üzüm bağcılığına yönelerek 2000 yılında ilk şaraplık bağlarını tesis etmeye başlayan Yücel Şarapları, şaraplık bağları ve tüm arazilerinde organik tarımla üretim yapıyor. Firma, 2007 yılında faaliyete geçen şarap tesisi ile 2008’ de ilk şişelemesine başlayarak, organik üzümlerden şarap elde ederken, bağların işletmenin çevresinde olması nedeniyle şato tipi şarap üretimi gerçekleştiriyor. Üretim aşaması hakkında bilgi veren Hasan Yücel, “Oenologlar tarafından üzümlerin olgunlaşması kontrol edilir ve hasat tarihine karar verilir. Üzümler, bağda ve işletmeye alınmadan ayıklama bantlarında ayıklanır. Maserasyon tankları Avrupa standartlarındadır ve soğuk maserasyon tekniği uygulanmaktadır. Maserasyon süresi boyunca sıcaklık otomatik sistemle kontrol altına alınmaktadır” ifadesini kullandı.

Üretilen şarapların bir kısmının Fransız-Amerikan meşe fıçılarında yıllandırıldığını söyleyen Yücel, “İşletmede şarap ile ilgili tüm analizlerin yapıldığı bir laboratuvarımız bulunmaktadır. Tanklar ve şişede bulunan şarapların uygun derecede yıllanmaları için mahal soğutma sistemi ile ortam sıcaklığı kontrol edilmektedir” dedi.

Bağların, Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Kasabası’nda bulunan Dörttepe mevkiinde yer aldığını belirten Yücel, “Bağların dikim sıklığı, dönümde ortalama 400 fidan civarındadır. Bağbozumu, 15 Ağustos -15 Eylül arasında gerçekleşir. Biz bağcılık yöntemlerinden organik bağcılık yöntemini seçtik. Bu amaçla Etko firmasından organik bağcılık sertifikası aldık” diye konuştu.

Firma olarak 2011 yılını, hedeflerinin üstünde rakamlarla kapattıklarını vurgulayan Yücel, “2012 yılı için 1 milyon litrelik anlaşmamızı yaptık. Şu an mahzendeki yıllandırılmış şaraplar haricinde elimizde ürünümüz kalmadı” dedi. İşletmelerinde İtalyan yapımı makineler kullandıklarının bilgisini veren Yücel, “Bu yıl 64 bin TL’lik bir yatırımla şişeleme makinesi alacağız. Bu ek yatırımla kapasitemiz daha da artmış olacak” ifadesini kullandı.

Manisa lezzetlerinin tanıtılması için Manisa Valiliği ile birlikte hareket edeceklerini de söyleyen Yücel, şunları söyledi: “Tarım ve tarıma dayalı sanayi ilimiz için çok önemli. İzmir’de katıldığımız Ekoloji Fuarı sonrasında güzel gelişmeler meydana geldi. Fuara katılan yabancı firmalardan yoğun ilgi gördük. Biz de yurtdışı fuarlarına katılıyoruz. Almanya’ da gerçekleşen fuara gastronomi uzmanları da katıldı ve ürünlerimiz tam not aldı. Bu organizasyonlar esnasında valimizin desteği hep bizimleydi. Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Valiliği işbirliğiyle çekirdek değerlendirmeler yapıp, tanıtım çalışmalarını da hızlandıracağız.”
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 2012 yılı için 1 milyon litrelik anlaşma yaptı, şarap, yücel şarapları
Link: 2012 yılı için 1 milyon litrelik anlaşma yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız