Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çukurova, naneli Nayran’la serinliyor 

Çukurova, naneli ‘Nayran’la serinliyor

Çukurova'da Yörüksüt, halkın serinlemesi adına Nayran markası ile naneli ayran üretimine başladı.


MERSİN - Hava sıcaklıkları yaz aylarında 40 derecenin üzerine çıkan Çukurova'da Yörüksüt, halkın serinlemesi adına Nayran markası ile naneli ayran üretimine başladı. Bu yılsonuna kadar yalnızca Çukurova Bölgesi'nde satılacak olan Nayran'ın, yılsonundan itibaren önce Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu, sonrasında ise tüm Türkiye'ye yayılması hedefleniyor.
 
Bu yıl yeni ürünler piyasaya süreceklerini ve bunlardan ilkinin Nayran olduğunu anlatan Yörüksüt Satış ve Pazarlama Müdürü Kubilay Akdağ, ilk etapta günlük 1 litrelik 500 koli ve 200 mililitrelik 300 koli bardak naneli ayran üretimi ile yola çıktıklarını söyledi. 1 litrelik koli ve 200 mililitrelik bardak olmak üzere 2 farklı ambalaja sahip olduklarını bildiren Akdağ, "Yeni ürünümüz için gerekli olan makinemizi Milksan markası ile kendimiz ürettik" dedi.

Aroma değil, gerçek nane

Doğu ve Güneydoğu'da ayran içine yeşil nane yaprakları konulduğunu kaydeden Akdağ şunları söyledi: "Biz de buradan yola çıkarak ayranlarımızı kuru naneli üretmeye başladık. Ayran içilirken nane aroması gelmiyor bizzat nane parçacıklarıyla birlikte ayranınızı içiyorsunuz. Böylece ayranın ferahlatıcı etkisi artarken ayranın faydası, nanenin faydalarıyla birleşerek besin değeri bir kat daha artıyor. Ayrıca nane Türk damak tadına da oldukça uygun bir ürün. Pek çok yemekte tercih ediliyor. Naneli ayran hazırlamak için vakit bulamayanlar doğrudan yeni ürünümüzü alıyorlar."
 
Temmuz başında üretimine başladıkları yeni ürünlerinin tanıtımına ağırlık verdiklerini kaydeden Kubilay Akdağ, fiyat aktiviteleri, tattırma, reklam çalışmaları ile bu yılı tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: naneli ayran, ayran, nane, nayran, çukurova
Link: Çukurova, naneli ‘Nayran’la serinliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız