Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Alaca'da Dolu Yağışı Zarara Neden Oldu

ÇORUM (İHA) - Çorum'un Alaca İlçesi'nde önceki gün akşam saatlerinde yağan dolu yağışı ve fırtına ekili tarım arazilerinde büyük oranda hasara yol açtı.


Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, İlçede önceki gün akşam saatlerinde etkili olan dolu ve fırtınanın, Eskiyapar, Değirmendere, Dedepınarı, Onbaşılar köyleri ile Alaca merkez Özhan Mahallesi civarlarında büyük oranda maddi hasara yolaçtığını bildirdi.

Yaşanan afette herhangi bir can kaybı yaşanmamasının kendileri için tek teselli olduğunu belirten Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, "Afet öylesine büyük ki çadırlarda yaşayan tarım işçilerinin bütün erzakı zarar görmüştür. Çadırlarda kalan bu işçilerinin yardıma ihtiyaçları olup bizde bu yardımı Alaca Kaymakamlığından beklemekteyiz" dedi.

Yapılan incelemelerde tarım ürünlerinde neredeyse yüzde 100 zarar görüldüğünü belirten Yılmaz, bu ürünlerin başında Soğan ve tohumluk Soğan, pancar, ayçiçeği ve patates geldiğini kaydetti. Zarara uğrayan çiftçilerin mağdur durumda olduklarını belirten Yılmaz, bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde de buğday ve arpada benzer sıkıntıların yaşandığını ve Nisan yağışlarının az olmasında dolayı verimin büyük ölçüde düştüğünü hatırlatan İlhan Yılmaz, bütün bu sıkıntılar bir araya geldiğinde çiftçilerimin ne kadar zor bir sezon geçirdikleri ve geçireceklerinin aşikar olduğunu kaydetti.

Afetten zarar gören Alacalı çiftçilere destek verilmesi, bu çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesini istediklerini belirten İlhan Yılmaz, böylece çiftçilerin bir nebze olsun kendilerini rahat hissedeceklerini ifade etti.

Ekleme Tarihi
06.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Alacada Dolu Yağışı Zarara Neden Oldu, gıda tarım
Link: Alaca'da Dolu Yağışı Zarara Neden Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız