Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Burhaniye’de Zeytin Sineklerini Sayıyorlar

BALIKESİR (İHA) - Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü uzmanları tarafından yöredeki zeytin sineği zararlısının yoğunluğunu belirlemek için sayım çalışması yapılıyor.


İlçeye bağlı 18 köyde kurulan tuzaklar haftada iki gün kontrol edilirken, zararlı yoğunluğu, ilaçlamayı gerektirecek boyuta ulaştığında çiftçilerin uyarılacağı bildirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü uzmanları haftanın iki günü tuzak şişelerini değiştirirken, tuzaklardaki sinekleri de sayıyor. Bölgede zeytinin en büyük zararlısının zeytin sineği olduğunu bildiren ziraat mühendisi Yener Erden, “Bakanlığın talimatları doğrultusunda Haziran ile Ekim 15 arasında sayım yapıyoruz. Sinek yoğunluğu artınca da ilaçlama zamanını duyuracağız. Zeytin sineği zeytinin en büyük zararlısıdır” dedi.

18 köyde tuzakların bulunduğunu anlatan Ziraat teknikeri Ferhat Hazar da, “Şimdi zeytin sineği zararlısının yoğunluğunu belirlemek için çalışıyoruz. Zeytinler irileşince sinek sayısının yanı sıra vuruk olan daneleri de sayacağız” dedi. Zeytin sineği sayımının Burhaniye’nin yanı sıra Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde de yapıldığını bildiren yetkililer, körfez yöresinde 10 milyon dolayında yağlık zeytin ağacının bulunduğunu söylediler.

Ekleme Tarihi
06.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Burhaniyede Zeytin Sineklerini Sayıyorlar, gıda tarım
Link: Burhaniye’de Zeytin Sineklerini Sayıyorlar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız