Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Dülük Ormanları'ndaki Güneş Panelleri Dikkat Çekiyor

GAZİANTEP (İHA) - Elektrik Mühendisleri Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Ormanları’na yapılan güneş panellerini yerinde inceledi.


Şehitkamil Belediyesi tarafından ‘Doğal Hayat Doğal Enerji’ sloganı ile hayata geçirilen güneş panelleri, üç parça halinde 170 adet panel sayesinde 150 kw’lık enerji üretimi sağlıyor. Projede üretilen enerji TEDAŞ’a verilip, kullanılan enerji tekrar geri alınıyor. Üç parçadan oluşan paneller sayesinde birinde oluşacak herhangi bir teknik arıza nedeniyle diğer iki parça devreye girerek kesintisiz enerji üretimi sağlıyor. Ayrıca son sistem teknoloji kullanılarak yapılan güneş panelleri, sim kartlar sayesinde anlık olarak saat ve günlük enerji üretimi ve enerjinin kullanımı hakkında bilgi veriyor.

Elektrik Mühendisleri Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte güneş panellerini yerinde inceledi. Başkan Fadıloğlu, panellerin çalışma sistemi ile ilgili Şube Başkanı Halil Uğur ve üyelere bilgi verdi. Bu projeyle yenilenebilir enerji kaynaklarının çok hızlı ve kolay bir şekilde faaliyete geçebileceğini belirten Fadıloğlu, “Bu proje sayesinde biz yaptığımız diğer projelerin enerji giderlerini buradan karşılıyoruz. Güneş enerji panelleri sayesinde yaklaşık 150 kw’lık bir enerji elde ediyoruz. Burada yaklaşık 170 adet panel var.

Bu projeleri STK’lar ile birlikte yaygınlaştırmamız gerekiyor. Buradaki panellerin diğer bir özelliği de üç parça olması. Böylece birinde yaşanacak bir arıza, diğer iki panelleri etkilemiyor. Böylece kesintisiz enerji üretimini sağlamış oluyoruz" dedi.

Elektrik Mühendisleri Gaziantep Şubesi Başkanı Halil Uğur ise, “Bu proje hayallerimizi süsleyen bir projedir. Herkes sadece yenilenebilir enerjiden bahsediyor ama kimse faaliyete geçmiyor. Bu sebeple çok önemsediğimiz bir proje. Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nu yürekten kutluyorum. Yıllardan beri özlenen bir tablo. Bu projeyi bir an önce sanayicimize, diğer belediyelere anlatmamız gerekiyor. Sanayide onlarca dönüm kapalı alanı olan fabrikaların çatıları tam da bu tür projeler için. Ayrıca tarım alanlarında da kullanımını arttırmamız gerekmektedir. Avrupa’da yıllardan beri güneş tarlaları ile enerji üretiliyor. Doğaya zararı olmayan, en verimsiz alanların, arazilerin kullanılarak enerji üretimine katkı sağlayan bu projelerin sayısını arttırmamız için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

Yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Fadıloğlu, güneş panellerinde incelemelerde bulunduktan sonra biyolojik göleti gezdiler.

Ekleme Tarihi
06.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Dülük Ormanlarındaki Güneş Panelleri Dikkat Çekiyor
Link: Dülük Ormanları'ndaki Güneş Panelleri Dikkat Çekiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız