Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bursa Siyah incirine Aydınlı üreticilerden ilaç darbesi

BURSA (CİHAN) - 'Bursa Siyah İnciri’ olarak dünyanın dört bir tarafına ihraç edilen siyah incirin Aydın’da yapılan üretimlerinde erken yetiştirici ilaç kullanıldığı tespit edildi. Tarım Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) Encümeni Ahmet Doğan, bu durumun ihracata büyük darbe vuracağı uyarısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan Doğan, Bursa Valisi Şahabettin Harput önderliğinde yapılan ilaç mücadelesinin, Aydınlı üreticilerin duyarsızlığı nedeniyle ağır bir darbe almakla karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Bursa Siyah İnciri’nin ihracata uygun olabilmesi için ilaç kalıntısı (pestisit) konusunda Bursalı üreticiler olarak son derece duyarlı olduklarını dile getiren Doğan, şunları kaydetti: “Bu yıl Bursa Siyah İnciri’nde rekolte beklentisi 28 bin ton civarında olacak. Bursalı üreticiler olarak ilaç kalıntısı konusunun öneminin bilincindeyiz. Bu konuda Valimiz Şahabettin Harput’un konuya olan ilgisi ve bizlere verdiği destek sayesinde büyük mesafe kat ettik. Ancak toplam rekoltenin ancak yüzde 10’unu yani 3 bin ton ton üreten Aydın’ın üretiminde ilaç kalıntısı sıkıntısı bizi tedirgin ediyor.”

Hasadının şu günlerde başladığına vurgu yapan Doğan, şöyle devam etti: “Süpermarket raflarında yerini alması ve daha da önemlisi ihracat pazarlarına sevkiyatının başlaması, konunun aciliyetini arttırıyor. Valimiz Şahabettin Harput’un inisiyatifi ele alarak Aydın Üreticiler Birliği ve Aydın Valiliği ile konuyu görüşmesini ve istişarelerde bulunmak üzere oluşturacağımız üretici heyetinin başkanlığını üstlenerek bizlere öncülük etmesini istiyoruz.”

Ekleme Tarihi
07.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Siyah incirine Aydınlı üreticilerden ilaç darbesi, ihracat, bursa siyah incir, gıda tarım
Link: Bursa Siyah incirine Aydınlı üreticilerden ilaç darbesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız