Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Balıkesir'de Şap Karantinası Kalktı Hayvan Pazarı Açıldı
 
BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de Tarım İl müdürlüğü tarafından şap hastalığı nedeniyle uygulanan karantina kapsamında geçici olarak kapatılan Balıkesir Belediyesi Hayvan Pazarı bugünden itibaren tekrar açıldı. Tarım İl Müdürlüğü, şap karantinasının sona erdiğini ve hayvan pazarının yeniden açıldığını, ancak pasaportsuz, küpesiz hayvanların giriş, çıkışının, alım satımının yasak olduğunu hatırlattı.

Balıkesir merkezde çevre köylerdeki hayvanlarda ikinci kez rastlanan şap hastalığı salgını nedeniyle geçici bir süre için kapatılan Belediye Hayvan Pazarı, 6 Ağustos Pazartesi gününden itibaren faaliyete geçirildi. İl Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonu kararıyla 4 Mayıs tarihinde kapatılan pazarın aynı komisyonun 3 Ağustos Cuma günü aldığı kararla yeniden faaliyete geçtiği bildirildi. Hayvan pazarı kapalı olduğu süre içerisinde Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte edilmişti. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, "Şap hastalığıyla alakalı çalışmalarımız, karantinalarımız meyvesini verdi. Hastalık 3 ay önce çok fazla miktardaydı. İlimizdeki hayvancılığın geleceğini düşünmek bizim açımızdan önemli.

Hayvan pazarımızı hastalık mihraklarına yakın olması nedeniyle kapatmıştık, bugünden itibaren açtık. Kulak küpesiz, pasaportsuz, sevksiz, menşeisiz hiçbir havyanın alım satımının yapılmamasını istiyoruz. Kontrolsüz hayvan sevkıyatları hastalıklara davetiye çıkarıyor. Çiftçilerin alması gereken tedbirler var, hayvanların kulak memelerinin düşmemesine dikkat etmeleri gerekir. Düşen küpeler zamanında bildirilirse hemen yerine takılır. Bakanlığımız ve müdürlüğümüz bu tedbirler ile hayvan hastalıkları ve kaçak hayvancılıkla ilgili mücadele eder. Kimseye zorluk çıkarmak gibi bir tasarruf söz konusu değildir" diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
07.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Balıkesirde Şap Karantinası Kalktı Hayvan Pazarı Açıldı, gıda tarım
Link: Balıkesir'de Şap Karantinası Kalktı Hayvan Pazarı Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız