Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gazipaşa’da 28 Süt İneği Dağıtıldı 

Antalya'nın Gazipaşa İlçe Kaymakamlığı, Karatepe Ve Güney Köylerinde İkamet Eden 14 Dar Gelirli Aileye 28 Adet Süt İneği Dağıttı.

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Karatepe Köyü'nde 9, Güney Köyü'nde ise 5 aile için ‘Süt İnekçiliği Projesi’ hazırladı.


Projenin Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Fon Kurulu tarafından uygun görülmesinin ardından proje kapsamında her aileye iki süt ineği verildi. Veteriner hekimler nezaretinde Isparta’ya giderek süt ineklerini satın alan Gazipaşa ilçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf, inekleri sahiplerine dağıttı. Bir Tır ile Karatepe Köyü'ne getirilen 18 süt ineği, Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekim Vural Taş gözetimimde 9 aileye dağıtıldı.

İnek dağıtılan kişilerden Hatice Yıldız inek sahibi olmanın sevincini kendisine verilen ineği okşayarak gösterdi. İlk defa inek sahibi olduğunu belirten Yıldız, “İki çocuğumuz var, biri kız biri oğlan. Onları okutacağız. Onlar için bunlara bakmaya çalışıyoruz. Ahır hazır, samanımız biraz az. Tabi saman konusunda da biraz yardım etseler iyi olacak. Sevinçliyiz. Kaymakamımıza teşekkür ederiz. Mal sahibi olmak çok iyidir. Bizim için bir gurur”dedi.

İnek alan ailelerden ev hanımı Rukiye Çelik ise 3 kızının olduğunu belirterek bir kızının bu yıl üniversiteye gideceğini ve aldığı ineklerin geliri ile 3 kızını da üniversitede okutacağın söyledi. Çelik, “Devletimizin bize verdiği bu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bu desteği inşallah elimizden geldiği kadar değerlendirmeye çalışacağız. İleri zamanlarda maddi manevi her konuda inşallah elimize yapışacak. 3 kız çocuğum var. Büyüğü üniversiteye gidecek. Diğeri gelecek yıl gidecek. Çocuklarıma inşallah en iyi desteği bu ineklere bakarak sağlayacağım” dedi.

Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Vural Taş, “Bu sığırlarımız damızlık gebe düve olup, Holstein cinsindedirler. Hayvanlarımızın gebelikleri 3 ila 8 ay arasında olup sütçü özellikleri ağır basmaktadır. Holstein ırkı yöremiz şartlarına uyum sağlamış, üstün nitelikli bir hayvan ırkıdır.

Bundan dolayı bu hayvanların dağıtımını düşündük. Şu an veteriner hekimi arkadaşlarımız ultrason muayenelerini yapıp, gebeliklerini tespit ettikten sonra hayvanlarımıza koruyucu birer mıknatıs yutturup vatandaşlarımıza teslim edecek. Hayvanlarımız bir yıl Hayvan Hayat Sigortasıyla sigortalanmış olup ölüm veya yavru atmaya karşı sigortalıdır” dedi. Taş, Güney Köyü'nde de 5 vatandaşımıza 10 inek dağıtacaklarını söyledi. 

Ekleme Tarihi
08.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Gazipaşada 28 Süt İneği Dağıtıldı, tarımsal destekler, süt ineği, gıda tarım
Link: Gazipaşa’da 28 Süt İneği Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız