Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Birgi İncirinin Kalitesi Organik Tarım İle Korunacak 

BİRGİ İNCİRİNİN KALİTESİ ORGANİK TARIM İLE KORUNACAK

İZMİR (İHA) - Ödemiş’in Birgi beldesi ve köylerinde uygulanan ‘Organik Tarım’ projesinde eğitim çalışmalarının tamamlandığı ve uygulama safhasına geçildiği bildirildi. İlçe tarım müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, üreticilere ‘ekşilik böcekleri’ ile mücadele kapsamında 3 bin adet tuzak dağıtımına başlandı.


Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu’nun desteği ile Ödemiş Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından alınan tuzakların, Üçkonak, Kutlubeyler, Gerçekli, Büyük Avulcuk ve Bucak köylerindeki üreticilere dağıtım yapılacak.
 
İlçe müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Kuru incir üretiminde verimi ve kaliteyi azaltan önemli zararlılardan biri olan ekşilik böceği, bir taraftan kuru meyvelerde zararlı olurken, diğer taraftan da bu ürünlerde çürüme ve ekşimelere sebep olan Aspergillus spp. Alternaría spp. ve Pénicillium spp. gibi funguslara taşıyıcılık yapar. Bu taşıyıcılık son yıllarda kuru incirde ortaya çıkan ve dış satışta problemlere neden olan Aflatoksin oluşumuna neden olmaktadır. Ekşilik böceğinin çok yönlü zararı sonunda ürünün kalitesini düşürdüğü gibi tüketiminde de sağlık yönünden bazı sakıncaları ortaya çıkarmaktadır. Ekşilik böceklerinin populasyonunu azaltmak ve daha sağlıklı kuru incir üretimini teşvik etmek amaçlı; Birgi ve çevresinde uygulanan Organik Tarım projesi kapsamında Üçkonak Köyü Muhtarı Mevlüt Topuz’un talebiyle ilçe müdürlüğümüz tarafından ekşilik böceği tuzağı projesi hazırlanmıştır."

Ekleme Tarihi
09.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Birgi İnciri, Kalitesi, Organik Tarım, İle Korunacak, organik, tarım
Link: Birgi İncirinin Kalitesi Organik Tarım İle Korunacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız