Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım İl Müdürlüğü hasat öncesi denetim yapacak

SAMSUN (CİHAN) - Samsun Tarım İl Müdürlüğü, sebze ve meyvelerde kullanılar ilaçların belirlenen limitlerde kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek için il genelinde belirlenen tarım ürünlerinden numuneler alacak.


Samsun Tarım il Müdürlüğü Pestisit (Zirai Mücadele İlaçları) kullanımında üreticilerin belirlenen limitlere dikkat etmesi gerektiğini açıkladı. Tarım il Müdürlüğü limit aşımı tespitinin uygulanacağını ve üreticilerin denetleneceğini belirtti. Samsun Tarım İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ilgili İlçe Müdürlükleri teknik elemanlarınca hasat öncesi numuneler alınacağını ve reçete kullanımı defterinin kullanımı konusunda denetimler yapacağını bildirildi. Müdürlük yapılacak denetim ve kontrollerde armut, ayva, domates, elma, fasulye, hıyar, ıspanak, kabak, karpuz, kiraz, lahana, patlıcan ve şeftaliden alınacak olan hasat öncesi numunelerin bakanlıkça belirlenen laboratuarlara gönderilerek Pestisit analizine tabi tutulacağını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre ruhsatsız pestisit kullanımı, doz aşımı ya da analiz değerlerinin istenilen limit üstünde çıkması durumunda kanuni işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Çiftçilerimiz bitkisel üretim sezonu süresince zirai mücadele ilaçlarının en yakın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri veya reçete yazma yetkisine sahip serbest çalışan ziraat mühendislerine danışarak reçeteye yazdırmaları gerekmektedir. Üretim sezonu süresince kullandıkları bütün kimyasalları kayıt altına almalıdırlar. Yapılacak denetim ve kontrollerde herhangi bir sorunla karşılaşmamak ya da ortaya çıkabilecek sorunları kısa zamanda kontrol altına alınarak çözümlenebilmesi için kontrollü üretim modellerinden birini uygulamalıdırlar. Özellikle taze sebze ve meyve üretiminde bahçeden tarladan sofraya güvenilir gıda için kayıtlı kontrollü ve izlenebilir tarımın şart olduğu gerçeğini unutmamalıdır." dedi

Ekleme Tarihi
09.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Tarım İl Müdürlüğü hasat öncesi denetim yapacak, gıda tarım
Link: Tarım İl Müdürlüğü hasat öncesi denetim yapacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız