Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık Kurutma Merkezi, 13 Ağustos’ta faaliyete başlayacak

TRABZON (CİHAN) - Kaliteli Fındık Projesi kapsamında Trabzon’da kurulan Fındık Kurutma Merkezi’nin büyük ölçüde tamamlandığı, tesislerde fındık kurutma işlemine 13 Ağustos Pazartesi günü başlanacağı bildirildi.


Trabzon Ticaret Borsası(TTB)’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, TTB Koordinatörlüğü’nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın katkıları, fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıda’nın finansmanı ile 2 aşamalı olarak uygulanan proje kapsamında 50 bin jüt çuvalın ücretsiz olarak üreticileri dağıtıldığı belirtildi.

Projenin ikinci aşaması olan ve geniş kapsamlı olarak Türkiye’de ilk defa uygulanacak makineli sistem olan Fındık Kurutma Merkezi’nde ise 13 Ağustos Pazartesi günü üreticilere ücretsiz olarak hizmet vermeye başlanacağı kaydedildi. Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ve değişik kapasitelerde 7 kurutma makinesinin yer aldığı merkeze fındığını getirecek üreticilerin, ürünün nemine göre 10-15 saat arasında bir sürede fındığını kurutabileceği ifade edildi.

Merkeze getirilecek fındıkların önce neminin tespit edileceğini belirtilen açıklamada, "Üreticilerin kurutma işleminde aksaklık yaşamamaları için önceden sıra almaları gerekiyor. Sıra işlemi 444 0208 nolu telefondan veya www.kalitelifindik.org sitesinin yanı sıra Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kurutma merkezi ofisinden de alınabiliyor." denildi.



Açıklamada ayrıca, fındık toplama işleminin özellikle sahil kesiminde yoğunlaştığına dikkat çekilerek, proje kapsamında jüt çuval ve makbuz alan üreticilerin 444 0208 nolu telefonu arayarak, fındıklarını toplamaya başladıklarını bildirmeleri istendi.

Ekleme Tarihi
10.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Fındık Kurutma Merkezi, 13 Ağustosta faaliyete başlayacak, kaliteli fındık projesi
Link: Fındık Kurutma Merkezi, 13 Ağustos’ta faaliyete başlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız