Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Pazarlar’da Vişne Sezonu Sona Erdi

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde vişne sezonu sona erdi. İlçede 15 bin tonun üzerinde vişne rekoltesine ulaşıldığı bildirildi.

Rekoltenin çok yüksek olmasına rağmen fiyatların da yüksek olması vişne üreticilerini sevindirdi. Sezonun başlında 1 liradan başlayan vişne fiyatları sezon ortasında 2 liraya kadar yükselmesi üreticilerinin vişne sezonu sevinçli geçmesine sebep oldu. 1 lira ile 2 lira arası alıcı bulan vişne, sezonu 2 liradan kapattı.

Vişne Üreticisi Ramazan Cantürk, “Vişnelerimizin rekoltesinin çok yüksek olmasına rağmen 2 liradan alıcı bulması biz vişne üreticilerini sevindirdi. Önceki yıllarda vişne bol ama fiyatlar çok düşüktü. Üretici toplama maliyetinin vişnenin değerinin üstünde olması nedeniyle sadece kendi ihtiyacı kadar topluyor, kalan vişneler toplanmadan ağaçlarda çürüyordu. Bu yıl ise vişne ağaçlarının çiçek açtığı esnada donun vurması vişne üretimini yarıdan fazla azalttı. Buna rağmen geçen yıla göre rekolte yüksek oldu.

Geçen yıl rekoltenin düşük olması ve meyve suyu fabrikalarının vişne ihtiyacının çok olması sebebiyle bu yıl vişneye talep arttı. Bu yüzden vişne fiyatları yükseldi. Bu sezon bahçesinde vişnesi olan üreticiler sezonu olumlu geçti. Sezondaki fiyatlar sebebiyle önümüzdeki sezonlara umutla bakmamıza sebep oldu” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
09.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Pazarlarda Vişne Sezonu Sona Erdi, gıda tarım
Link: Pazarlar’da Vişne Sezonu Sona Erdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız