Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MTN Tohum, 100 ton soğan tohumu üretimi hedefliyor
 
BALIKESİR - Bu yıl 100 ton soğan tohumu üretimi gerçekleştirme hedefinde olan MTN Tohum, 2011 yılına göre yüzde 40 oranında üretim artışı hedefliyor.

Yurtiçinde Candela markası ile yurtdışında ise Me-Tan ve Mirica markalarıyla satış yapan firma, toplamda 14 farklı soğan tohumunu bünyesinde bulunduruyor. MTN Tohum Genel Müdürü Can Ata Tan, artacak olan üretimle birlikte bir dizi çalışmayı firma içinde hayata geçireceklerini belirterek, "Yeni üretim alanlarının ardından çeşit geliştirme çalışmalarına yoğunlaşacağız. Ayrıca gelişen Ar-Ge projeleri ve yeni pazarlarla doğru orantılı olarak da eğitimli personel sayımızı da artıracağız" şeklinde bilgi verdi.

MTN Tohum'un ihracat konusundaki çalışmalarına da değinen Tan, yurtdışında gün geçtikçe talep gören bir firma olduklarını ifade etti. Tan, "MTN Tohum, içinde bulunduğu soğan tohumu sektöründe Türkiye'nin alanında profesyonelleşmiş şirketlerindendir. Yurtdışı pazarında da gün geçtikçe yüksek talep gören tohumları ile bilinirliğini günden güne arttırmaktadır. Kısa gün soğan tohumlarımız özellikle, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Akdeniz'e kıyı şeridi olan bölgelerde iyi sonuçlar veriyor. Orta geçici ve uzun günler ise Türkiye'nin Orta Anadolu iklim kuşağına yakın olan Avrupa ve Asya ülkelerinde başarılı sonuçlar veriyor" dedi.

"Lokomotif ürünümüz soğan"

Lokomotif ürünlerinin soğan tohumu olduğunu belirten Tan, ayrıca tere, roka, dereotu, maydonoz, kavun ve karpuz gibi ürünlerinde sektörde büyük ilgi gördüğünü söyledi. Soğanda geniş ürün yelpazesine sahip olduklarını anlatan Tan, şöyle devam etti:

"Özellikle soğan tohumu konusundaki geniş ürün yelpazesi, üreticilerin koşul, ihtiyaç ve taleplerine uygun alternatifleri barındırmaktadır. Yurtiçinde Gence, yurt dışında ise Bereket uzun gün soğan çeşidinde talep edilen ve yüksek verim sağlayan çeşidimiz olarak öne çıkmaktadır. Kısa gün soğan çeşitlerinde ise Seyhan, Hazar ve Texas Early Grano talep edilen çeşitlerimiz arasında yer alıyor."

Sektörün sorunlarına da değinen Tan, bu alanda bilinçli ve eğitimli tüketicinin az olduğunu söyledi. Çiftçilerin ekonomi ve tarım ile ilgili bilinçlenmesi gerektiğini belirten Tan, "Tüketici; toprak yapısı, iklim koşulları, sulamada kullanılan su ve enerji, kullanacağı ekipman, bitki besleme ve ilaçlamanın yanı sıra güvenilir bir markaya sahip tohumları kullanmaya dikkat etmeli. Çiftçilerimizin başarılı sonuçlar elde edebilmek için soğanın tabiatını bilen ziraat mühendisi ya da tarım bayisi ile çalışmalarını da tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.





kobiden.com

Ekleme Tarihi
10.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: MTN Tohum, 100 ton soğan tohumu üretimi hedefliyor, gıda tarım
Link: MTN Tohum, 100 ton soğan tohumu üretimi hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız