Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

“6D serisi traktörlerle yeni bir pazar açacağız”

John Deere Türkiye Pazarlama Müdürü Mete Has, 6D serisi traktörlerle çok yeni bir pazar açacaklarını öne sürdü.

İSTANBUL - Dünyanın önde gelen tarım makineleri üreticilerinden biri olan John Deere, Türkiye pazarına yeni ürünlerini sunmaya hazırlanıyor.

John Deere Türkiye Pazarlama Müdürü Mete Has, 6D serisi traktörlerle çok yeni bir pazar açacaklarını öne sürerek, “6D serisi, kendi segmentinde çığır açacak ve bizim deyimimizle yer yerinden oynayacak” ifadesini kullandı. Bu traktörün 100-130HP gücünde 4 silindirli motora sahip olduğunu söyleyen Has, ürünü rekabetçi fiyatlarla piyasaya süreceklerini duyurdu.

Bunun yanı sıra yıl içinde daha birçok ürünü Türk çiftçisiyle buluşturacaklarını aktaran Mete Has, “2012 yılı ayrıca John Deere açısından çok özel bir yıl. Şirketimiz dünya çapındaki 175’inci yılını da bu sene kutluyor. İki asıra yaklaşan geçmişimizi perçinleyecek en yeni ürünleri bu sene hizmete sunacak olmamız bizler için de ayrıca heyecan verici” diye konuştu.

John Deere Türkiye olarak 2011 yılında da ilklere imza atan bir marka olmayı sürdürdüklerini savunan Has, geçen yılı mali yıl açısından başarıyla kapattıklarını söyledi. “Tarihimizin en yüksek adetli satışlarını yaparak bu yıl da alışagelen pazardaki konumumuzu koruduk” diyen Mete Has, “İthalat yapan bir marka olmamıza rağmen, satışlarda ilk beş marka arasındaki yerimizi koruduk” dedi.

John Deere’ın Uluslararası Agritechnica Tarım Fuarı’nda 100’ün üzerinde yeni ürünü bir arada sergilediğini kaydeden Has, “Beş ödül ve bir de 7R serisiyle yılın traktörü ödülünü aldık. Fransa’daki Sima Tarım Fuarı’nda ise 6R serisi ile altın madalya kazandık. Interbrand’in her yıl düzenlediği Dünya’nın En Değerli 100 Markası arasına girdik” diye konuştu.

Türkiye’de de 5E, 5M ve 8R serisi traktör modellerinin yanı sıra 9.1 metrelik 1895 model anıza ekim hububat mibzeri ve 7350 model kendi yürür silaj makineleri ve tablalarını pazara sunduklarını kaydeden Mete Has, “Bir yıl öncesinden 2012 model biçerdöver serilerimizi ve silaj makinelerimizi tanıtarak, herkese hem fiyat hem de verim yönünden avantajlı imkanlar sunduk. Pamuk pazarında ise başarımız devam etti. Türkiye’de ürettiğimiz 2 sıralı çekilir ve ithal 4-5 sıralı kendi yürür pamuk toplama makinelerimizle yine Türkiye pamuk üretimine önemli katkılar sunduk” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl traktör satışları 60 bin adeti geçti

2011 yılında traktör satışlarının 60 bin adeti geçtiğini belirten Has, traktör ve tarım makineleri sektör tarihinde rekor bir yıl olduğunu söyledi. 2012 yılında ise bugüne kadarki gelişmelerin tarım makineleri ve traktör satışlarında biraz gevşemenin ve düşüşün olacağını gösterdiğini ifade eden Has, “Zirai kredilerin devreye girmesi ve leasinglerde KDV indirimi piyasaya tekrar bir hareket kazandırmasına rağmen kriz beklentisi ve etkileri bu düşüşü tüm sektörlerde hızlandırabilir.

Dolayısıyla traktör pazarında satışlar 40-45 bin bandına inebilir. Bununla birlikte bu durumun bizim hedeflerimize çok fazla etkisinin olacağını düşünmüyoruz” dedi.







kobiden.com

Ekleme Tarihi
10.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: 6D serisi traktörlerle yeni bir pazar açacağız, gıda tarım
Link: 6D serisi traktörlerle yeni bir pazar açacağız




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız