Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sivas Dora Gıda yumurta üretimine geçecek

SİVAS - Yumurta paketleme, şarküteri ürünleri satışı, peynir, zeytin, tereyağı, turşu, hazır tatlı ürünlerinin satışını yapan Sivas Dora Gıda, yeni yatırımlarla büyüyecek. Firmalarının 2009 yılında kurulduğunu ve yatırım planları içerisinde yumurta üretimi olduğunu söyleyen Sivas Dora Gıda Müdürü İsmail Eyceyurt, "Sivas'ta yumurta üretimi alanında boşluk var.


Sektörün içinde bulunduğumuz için yatırımlarımıza da bu alanda devam edeceğiz. Yumurta üretimine geçmeyi planlıyoruz. Öncelikle, günlük satış oranının dahilinde yumurta üretmeyi hedefliyoruz. Bunun için çalışmalarımıza başladık" dedi.

Mevcutta yumurta paketleme tesisinin bulunduğunu anlatan Eyceyurt, "Çiftliklerden temin ettiğimiz yumurtaları 30'lu viyollerde shrink makinesinde paketleyerek Sivas merkez ve ilçelerdeki market ve bakkallara Yiğidora markamız ile satışını yapıyoruz. Yıllık 12 milyon adet yumurta satışımız var. Yumurta satışında Sivas'taki pazarın yüzde 30'una hakimiz. Üretime geçince pazarımızı genişleteceğiz. Yumurtayı Sivas ve Kayseri'den temin ediyoruz.

Şarküteri ürünlerimizden beyaz peynir ve kaşarı Konya'dan, tereyağını Malatya'dan, zeytin, turşu ve tatlıyı Balıkesir ve Bursa'dan temin ediyoruz. Üretici az olduğu için ürün temininde sıkıntı yaşıyoruz. Navlun ücretlerinin yüksekliği ve kışın uzun sürmesi başlıca sıkıntılarımız arasında bulunuyor" şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Sivas Dora Gıda yumurta üretimine geçecek, gıda tarım
Link: Sivas Dora Gıda yumurta üretimine geçecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız