Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kuru İncir Sezonu Açıldı, kuruincir 

KURU İNCİR SEZONU AÇILDI

AYDIN (İHA) – Aydın’da 2012-2013 kuru incir sezonunu dualarla açıldı. Sezonun ilk ürününü 6 üretici getirirken 25'er kiloluk 6 üreticinin ürünü açık artırmada en yüksek fiyatı veren Nazilli Ticaret Borsası tarafından kilosu 25 TL'den temsili olarak satın alındı. Borsa Başkanı Ziya Aksüt, geçen sezonun bereketli geçtiğini ve bu sezonunda bereketli geçmesi için her türlü önlemi aldıklarını söyledi.


Nazilli Ticaret Borsası’nda gerçekleşen sezonun ilk kuru incir teslim törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, incir tüccarları ve üreticiler katıldı.

İncir teslim töreninde konuşan Nazilli Ticaret Borsa Başkanı Ziya Aksüt; “Her yıl geleneksel ihraç ürünlerimizden olan kuru incir'in piyasaya geldiğini duyurmak amacıyla düzenlediğimiz törende iklim gereği olarak ilk incir Nazilli'de çıkmış ve buradan piyasaya gitmiştir. İncir'in Türkiye genelindeki geçen yıl rekoltesi 56 bin ton olmuştu. Bunun 25 bin 500 kilosu Aydın'da işlem gördü. 15 bin tonu da Nazilli'de işlem gördü. Bu da demektir ki incirin ticari merkezi Nazilli'dir. Borsa olarak kuru incirde yaptığımız çalışmalar bunda etkili olmuştur. İncir ticareti yapan tüccarlarımızın ihtiyaçlarını, eksiklerini tespit ederek kaliteli incir hazırlayarak ihracata yönlendirmekle iyi sonuçlar aldık. İncir, Nazilli'nin petrolüdür. tarım ürünleri ilçemiz genelinde Allah tarafından bize verilmiş bir nimettir. Aile ekonomisine büyük katkı sağlayan başta incir olmak üzere diğer tarım ürünlerinde en iyiyi yapmak zorundayız. Kadınlarımızı ticaretin içinde tutarak onları da ekonomiye kazandırmalıyız. İlçemize sıcak para her zaman ihracat ürünleri ile girmekte, bu para da ekonomimize canlılık kazandırmaktadır. Bu seneki kuru incir ihracat fiyatları henüz oluşmadı ama iyi bir fiyat beklemekteyiz. Kuru İncir sezonumuzun da hayırlı olasını dilerken belediyemizden de İncir işletmelerimizin mahalle ve cadde aralarından kurtarılarak toplu bir alanda yapılacak siteye taşınması ve incir festivali yapılması için destek bekliyoruz” dedi.

ÜRETİCİLERE ÇEYREK ALTIN HEDİYE EDİLDİ

Nazilli İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler ve çok sayıda incir işletmesi sahibinin katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Haluk Alıcık “İncir işletmelerimiz ve üreticimizin yüzü gülerse tüm Nazilli halkının yüzü gülecektir. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapacak ve markamız olan incirin en iyi şekilde değerlenmesi için destek vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan açık artırmada kilosu 10 liradan açılışı yapılan incir borsa tarafından kilosu 25 liradan satın alındı. 6 üreticinin getirdiği 150 kilo incir daha sonra kurum ve kuruluşlara dağıtılması için paketlendi. 6 üreticiye ayrıca birer adet cumhuriyet altını hediye edildi.

Ekleme Tarihi
12.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kuru İncir Sezonu Açıldı, kuru incir, incir
Link: Kuru İncir Sezonu Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız