Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakan Eker Tarım İşletmesinde Hasat Yaptı

MUŞ (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, tarım işletmelerinin özel sektöre uzun süreli olarak proje karşılığı kiralanmasıyla doğru bir iş yapıldığını söyledi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Muş programının son gününde Berce Alparslan Tarım İşletmesi’nde incelemelerde bulundu. İşletmedeki ayçiçeği tarlasını gezen Eker, ilgililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere bir açıklama yaptı. Muş Ovası’nın endüstriyel modern tarımla buluştuğunu ifade eden Bakan Eker, ‘‘Tarım işletmelerinin özel sektöre uzun süreli olarak proje karşılığı kiralanmasıyla aslında ne kadar doğru bir iş yapıldığını göstermesi bakımından anlamlı.

300 metre uzunlukta olan su pivotlarıyla hem burada sulama yapılıyor hem de burada ilk defa birçok yeni ürün deneniyor. Yağlık ayçiçeğinden çok yüksek verim alınmış. Aspir, keten gibi geleneksel bitkiler de var. Bunlar bu bölgenin tarımını da bu bölgenin hayvancılığını ve çiftçilerin gücünü de artıracak. Bu yeni teknolojilerle buluşmasını sağlayacak bir uygulama. Çok yararlı olacak. İnsanlar buraya gelip görecek.

Bu bölgede üretim yapan, geleneksel yöntemlerle çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşlarımız gelip burada modern araçlarla ve tekniklerle yapılan bu üretimi gördükçe, bunun aslında verimli bir üretime dönüştüğünü gördükçe çiftçilerimiz bunu yaygınlaştıracaklar ve Türkiye bundan kazançlı çıkacak. Ama en büyük kazancı da Muş elde edecek. Hem istihdam oluşturması açısından hem üretimin artırılması, dolayısıyla gelirin ve refahın artması açısından son derece önemlidir’’ dedi.

Bakan Eker, firma tarafından yeni alının biçerdöverle buğday hasadı da yaptı. Eker, hasadı yaptıktan sonra Muş-Bingöl karayolu Murat Köprü mevkiinde kurulan ve DAP kapsamında açılan hayvancılık işletmesini de gezdi. Burada da firma yetkilileriyle görüşen Eker, onlara önerilerde bulundu. Yetkililere tesislerin fevkalade iyi olduğunu anlatan Eker, terör olaylarının olmadığı sürece bu tür işletmelerin yaygın bir şekilde açılacağını söyledi. Eker, ‘‘Bu bölgede PKK olmasa, onların saldırısı olmasa, onların yaptıkları bombalamalar eylemler olmasa böyle fabrikaların hepsi buraya gelir, hepsi burada yatırım yapar, büyük tesis kuracak. Senin sütünü da alır, etini de alır, her şeyini de alır.

Ama geliyor, akşam yatıyor, gece bir bomba patlıyor, sabah valizini açmadan çekip gidiyor. Problem bu, bunları düşünmemiz lazım. Biraz da onlara sesimizi yükseltmemiz lazım. Onlara benim ekmeğime niye mani oluyorsun dememiz lazım. Herkes buranın evladı, bende buranın evladıyım. Bir de sana bana engel olan ve işimizi güçleştiren var. Bunun sıkıntısını da vatandaş çekiyor’’ şeklinde konuştu.
Bakan Eker, incelemelerinin ardından helikopterle Diyarbakır’a hareket etti.

Ekleme Tarihi
13.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bakan Eker Tarım İşletmesinde Hasat Yaptı, gıda tarım
Link: Bakan Eker Tarım İşletmesinde Hasat Yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız