Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yüzde 50 Hibe Destekli Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımlarına Başvuru 31 Ağustos’ta Sona Erecek 

Hibe Kapsamında 10 Farklı Projeye Destek Verilecek

SAKARYA (İHA) - 2012 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibeli Bireysel Sulama Makine-Ekipman Alımlarının Desteklenmesi programına başvurular 31 Ağustos’ta sona erecek. Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin hibe programından yararlanmak isteyen üreticilerin başvurularını son güne bırakmamasını istedi.


Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmek için sulama makine ve ekipmanlarının alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları tebliğinin 1 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskini “Üreticilerimizin 31 Ağustos 2012 tarihi mesai bitimine kadar bizzat İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Üreticilerimizin müracaatlarını son güne bırakmamaları konusunda bir ricamız var. İstenen evraklarda eksiklik çıkması durumunda müracaatın son gününe evraklar yetişmeyebilir. Bu yüzden müracaatların son güne bırakılmamasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Program kapsamında yer alan 10 adet yatırım konusu ise şöyle: “Tarla içi damla sulama sistemi kurulması. Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması. Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması. Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması. Center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması. Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması. Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması. Trafo uyarı sistemleri kurulması. Ön ödemeli kartlı su sayaçları alınması. Manuel çalışan basınçlı sulama tesislerinin otomasyona dönüştürülmesi.”

Ekleme Tarihi
13.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yüzde 50 Hibe Destekli Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımlarına Başvuru 31 Ağustosta Sona Erecek
Link: Yüzde 50 Hibe Destekli Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımlarına Başvuru 31 Ağustos’ta Sona Erecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız