Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Türkmenistan’da kavun şenlikleri büyük ilgi gördü from gida_tarim on Vimeo.

 

Türkmenistan’da kavun şenlikleri büyük ilgi gördü
 
 AŞKABAT - Orta Asya'nın en güzel kavunlarının yetiştiği Türkmenistan'da düzenlenen kavun şenlikleri büyük ilgi gördü. 1994 yılından bu yana her yıl Ağustos ayının ikinci Pazar günü kutlanan 'Kavun Bayramı' bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Ülkede bir haftadır devam eden etkinlikler, başkent Aşkabat’taki resmi törenle tamamlandı.
 
Sadece Türkmenistan’da kutlanan ‘Kavun Bayramı’ etkinliklerine, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov, bakanlar, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören halk oyunları gösterileri ile başladı. Ardından resmi heyet beş vilayetin kurduğu çadırları gezerek, yetkililerden ürettikleri kavunlar hakkında bilgi aldı. Değişik bölgelere ait kavunların tadına bakan resmi heyet, daha sonra düzenlenen konser programına katıldı. Folklor ekipleri gösteriler sundu, kavun ve karpuzla ilgili türküler seslendirdi. Çiftçiler arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödüller verildi. Parkta oluşturulan platformda ülkenin tanınmış sanatçıları sahne aldı.
400'den fazla kavun çeşidinin bulunduğu Türkmenistan'da, 200’den fazla kavun çeşidi büyük ilgi görüyor. En meşhur kavun çeşidi, Vaharman ve Gülabi. Vaharman kavunları 60 dereceyi bulan Türkmenistan sıcaklarında hiç su verilmeden yetişiyor. Yazın Vaharman sonbaharda ise Gülabi kavun çeşidi tercih ediliyor.

TÜRKMEN LİDER, HALKINI KAVUN BAYRAMI'NI KUTLADI
 
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kavun Bayramı dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Berdimuhamedov, kavunun Türkmen halkı için büyük önem taşıdığını aktardı. Berdimuhamedov, Türkmen kavunların bütün dünyada tadı ve aromasıyla meşhur olduğunu kaydederek, kavunun ülke mirasının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.
Türkmen kavunları 10 ile 20 kilo arasında değişiyor. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
14.08.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Türkmenistan kavun şenlikleri büyük ilgi gördü
Link: Türkmenistan’da kavun şenlikleri büyük ilgi gördü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız