Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Et Balık: Standart dışı kesim yapanlarla ilgili yargı süreci devam ediyor

ANKARA (CİHAN)- Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, medyada yer alan 'Ette vahim iddialar' haberiyle ilgili açıklama yaptı.
 
Haberlerde, Et ve Balık Kurumu aracılığı ile piyasaya sağlıksız et sürüldüğü iddia edildiği belirtilerek, "EBK faaliyetleri uluslararası geçerliliği olan ISO 22000 Gıda Güvenliği belgesine sahip kombinalarda gerçekleştirilmekte olup, canlı hayvan alımından başlayarak son ürün oluşuncaya kadar geçen sürecin her aşamasında ayrı ayrı veteriner hekim ve gıda mühendisleri tarafından kontrolleri yapılarak soğuk zincirde piyasaya arz edilmektedir." denildi.

        Habere konu olan olayla ilgili olarak Lüleburgaz Türkgeldi'deki canlı hayvan deposundaki olası acil hayvan kesimleri için Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran beldesinde bulunan özel sektöre ait mezbahane ile Sakarya EBK Kombinası arasında sözleşme dahilinde hizmet alımı yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Kiralanan söz konusu mezbahanedeki kesimler ise resmi veteriner hekimi gözetiminde yapılmakta olup, ayrıca buradan Sakarya Kombinasına kurum araçları ile sevk edilen karkas etler kombina depolarına alınmadan önce de EBK veteriner hekimleri tarafından ikinci defa sağlık kontrolüne tabi tutulmaktadır. Sakarya Et ve Balık Kombinasının sözleşme yapıp hizmet alımıyla kesim yaptırdığı özel sektöre ait Lüleburgaz / Büyükkarıştıran kesimhanesinden, Sakarya Kombinasına sevk edilen karkas etlerden 36 adet (5902 kg.) gövde et, kurum veteriner hekimleri tarafından standart dışı bulunarak veteriner hekim raporu ile imha edilmiştir. Haberde yer alan iddialarla ilgili olarak yargı süreci devam etmekte olup, ayrıca EBK tarafından 23 Haziran 2012 tarihi itibariyle müfettiş görevlendirilmiştir. Lüleburgaz’da bulunan özel sektöre ait Büyükkarıştıran kesimhanesinde, Sakarya Kombinasına ait etlerin eksik tartılması ve değiştirilmesi ile ilgili oluşabilecek kurum zararı için, mahkemeye müracaat edilerek müdahil olunmuştur."
CİHAN

Ekleme Tarihi
15.08.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Et Balık , Standart dışı kesim yapanlarla ilgili yargı süreci devam ediyor
Link: Standart dışı kesim yapanlarla ilgili yargı süreci devam ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız