Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Köylü kadınlar için büyükbaş hayvan bakım kursu açıldı

BİTLİS (CİHAN) - Bitlis merkeze bağlı Yolalan köyünde İş-Kur ve Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla kadınlar için büyükbaş hayvan bakımına yönelik 30 günlük bir eğitim kursu açıldı. Eğitimde hayvan sağımı, besleme, ağıl durumu, makineli sağma, temizlik ve hijyenli bir ortam sağlayarak sağlıklı yaşam gibi konular ele alınıyor.


Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, ”Eğitim yayım çalışmaları kapsamında tarımda asıl üretimi yapan, tarlada, bağda, bahçede çalışan ağılda hayvana bakan yani tarımın asıl emek veren kadın çiftçilerimize yönelik eğitim ve yayım çalışmalarına ağırlık vermeye başladık. Bu amaçla İŞKUR İl Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde özellikle kadın çiftçilerimize havyan bakımı ve besleme, süt sığırcılığı konusunda bir eğitim ve yayın çalışması başlattık. Amacımız hayvancılığın günün koşullarına uygun bir şekilde daha teknik daha modern anlamda yapılması ve burada ki hayvancılık yapan ailelerin bu anlamda hayvancılıktan gelir elde etmesidir." şeklinde konuştu.

İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan ise "Bu tür eğitimlere doğuda ihtiyaç var. Bunu anladık. Bu ineklerimizin sağmaları ile ilgili eğitim alarak sağma konusunu gördük.” dedi.

Kursa katılan köylülerden Yasemin Koçak, "Hayvan bakıyoruz ama o kadar bilgimiz yoktu hayvan konusunda mesela ahırın ışıklandırılması, derecenin kaç derece olması sıcaklığın,soğukluğun. Biz hayvanlarımızı çok şey yapıyorduk mesela barınaklarını kapatıyorduk soğuk almasın diye meğerse zararlıymış.” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
15.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Köylü kadınlar için büyükbaş hayvan bakım kursu açıldı, gıda tarım
Link: Köylü kadınlar için büyükbaş hayvan bakım kursu açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız