Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Anzer balı 640 liradan satılacak from gida_tarim on Vimeo.

 

Anzer balı 640 liradan satılacak

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı 3 bin rakımlı Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balı, bu yıl 640 liradan satışa sunulacak.


Anzer Ballı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, Anzer Yaylası'nda gazetecilere açıklama yaptı. Çatır, Anzer balının 3 bin ile 3 bin 500 rakım arasındaki yaylada 150'den fazla arıcı tarafından yaklaşık 3 bin kovanda üretildiğini belirtti.

Geçen yıl üretilen bin 600 kilogram baldan yaklaşık bir tonunun tescillenerek kilosu 620 liradan satıldığını hatırlatan Çatır, "Bal üretimi genellikle 20 mayıs ile 20 ağustos tarihleri arasında yapılıyor. Söz konusu tarihler arasında hava şartlarının iyi gitmesi halinde bol çiçek oluyor, bu da bal miktarını artırıyor. Ancak bu yıl bu tarihler arasında hava şartları bal üretimi için çok uygun olmadı." dedi.

Çatır, sağımına başlanan balın kooperatif aracılığıyla tescillenmesi için Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'ne analize gönderileceğini kaydetti. Başkanı Şükrü Çatır, "Bu yıl 300 kilogram kadar Anzer balı elde edebileceğimizi tahmin ediyorum. Balın kilosunu ise 640 liradan satmayı kararlaştırdık. Geçen yıl 150 kilogram polenden ise 100 kilogramını tescilleyerek satmıştık. Geçen yıl kilosu 820 lira olan polenin fiyatına bu yıl zam yapmadık." diye konuştu.

Hava şartlarının kötü gitmesinin bal rekoltesini düşürdüğünü dile getiren Çatır, şöyle devam etti: "Bir ton balın satışını kısa sürede tamamladık. Siparişleri karşılamada zorlandığımız dönemler de oldu. Bu yıl ise beklentimiz çok düşük. Henüz talepleri tam olarak almasak dahi 500 kilogram bal siparişi var. Devlet büyükleri ve yurt dışı siparişleri de henüz gelmedi. İşimiz çok zor. Bu yıl talepleri yarım kilogram olarak değerlendirebiliriz."

Kooperatif Başkan yardımcısı Şaban Hapeloğlu da piyasaya Anzer balı adı altında kaçak olarak sokulan ballardan tüketicinin uzak durması gerektiğini söyledi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
15.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Anzer balı 640 liradan satılacak, anzer balı, anzer, bal, anzer yaylası, arıcılık,
Link: Anzer balı 640 liradan satılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız