Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çamlı, bu yıl organik balık yemi üretmeye hazırlanıyor

Pazarda geniş bir ürün yelpazesiyle yer aldıklarını dile getiren Çamlı Yem ve Besicilik Grup Başkanı Girenes, geçen yıl başında probiyotikli balık yemlerini piyasaya sunduklarını, bu sene içinde de organik balık yemi üreteceklerini söyledi.


İZMİR - Yem üretiminden süt besiciliğine, balık ve hindi üretiminden bitki besleme alanına kadar çok geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Çamlı, yemde ürün çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. Geçen yıl probiyotikli balık yemlerini piyasaya süren firma, bu yıl içinde de organik balık yemi üretmeye hazırlanıyor.

10 ayrı lokasyonda faaliyet gösteren, sözleşmeli üretim ayağı ile birlikte bu lokasyonlar çok daha geniş alan ve coğrafyaya yayılan Çamlı Yem ve Besicilik, bugüne kadar Türkiye’yi tarım ve tarıma dayalı sanayide pek çok yenilikle tanıştırdı. Çamlı’nın Yaşar Holding Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Grubu bünyesinde yer alan, tarımsal faaliyetlerin kümelendiği bir şirket olduğunu söyleyen Grup Başkanı Hasan Girenes, sektöre öncülük eden çalışmalarıyla ‘tarım uzmanı’ unvanını hak ettiklerini dile getirdi.

Tarım, hayvancılık ve balıkçılığın önümüzdeki yılların en stratejik sektörleri olacağını anlatan Girenes, “Bugün nasıl dünyada en hızlı büyüyen sektör bilişim teknolojileri ise, 15-20 yıl sonrasının en stratejik sektörü de tarım ve hayvancılık olacak. Dünya, gelecek planlarını artık tarımsal üretim ve pazarlama üzerinden yapıyor. Çamlı’nın tüm faaliyetleri geleceği olan ve büyümeye açık faaliyetler” diye konuştu.
 
Çamlı’nın uzun yıllardan günümüze uzanan tecrübesi ve yoğun Ar-Ge çalışmalarıyla yem portföyünde, büyükbaş yemi, balık yemi, kanatlı yemi ve özel yemler ürettiğini vurgulayan Hasan Girenes, “Ayrıca yakın zamanda Cooldog markasıyla köpek mamasını da ürün portföyümüze ekledik. Bioaqua markası altında ürettiğimiz balık yemleri ile müşterilerimize geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Ağırlıklı olarak üretilen levrek, çipura ve alabalık yemlerinin yanında müşteri ihtiyaçlarına uygun, balık çiftliklerine özel yemler de portföyümüzde mevcut. Ayrıca sektörün yavru balık yemi ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyoruz ve bu konuda Ortadoğu ülkelerine ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Büyükbaş hayvan yemi kategorisinde de süt sığırcılığı ve besicilik yapan üreticilerin ihtiyaçlarını göz önüne alan, sorunlara çözüm getiren ve verimliliği artıran yemlerden oluşan önemli ve geniş bir yelpazeyle pazarda yer aldıklarını ifade eden Girenes, şöyle konuştu: “Büyükbaş yeminde organik mineralli ve probiyotikli fonksiyonel ürünlerin lansmanını 2010 yılı içinde yaptık. Geçen yıl başında da probiyotikli balık yemlerini piyasaya süren ilk firma olduk. Yemde yeni fonksiyonel ürünleri portföyümüze eklemeye devam edeceğiz. Organik yem üretimi belgesine de sahibiz. Bu sene içinde organik balık yemi üretimine başlamayı planlıyoruz.”

Üreticilerin maksimum fayda sağlayacağı ve hayvan refahını gözeten ürünler geliştirip pazara sunmanın Çamlı’nın en büyük önceliği olduğunu anlatan Girenes, “Yem gıda içindir, mottosu çerçevesinde, gıda sektöründeki trendleri ve teknolojileri yem sektörüne adapte etmeye ve sektöre yenilikler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çamlı, yeni yatırımlarla büyüyor

İzmir Işıkkent’teki kültür balığı işleme tesisinin geçen yıl faaliyete geçmesi ile taze soğutulmuş, dondurulmuş ve füme ürünleri de portföylerine katarak, balık işinde kuluçkadan yeme, balık üretiminden işlenmiş ürünlere kadar tam entegre yapıya kavuştuklarına dikkat çeken Girenes, “Önümüzdeki dönemde, büyüyen yem pazarındaki talebi karşılayabilmek ve teknoloji, kapasite ve verimlilik artışı sağlamak için yeni yatırımlar da planlıyoruz. Geçen yıl taze kültür balığında 10 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Başlıca ihracat pazarlarımızı İspanya, Yunanistan ve Almanya oluşturuyor. İşlenmiş ve katma değeri yüksek balık ürünlerinde ihracat hacmini artırmayı, Kuzey Avrupa ülkelerine satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Halihazırda Rusya’ya ihracatımız başladı. Ayrıca Lübnan, Irak gibi Ortadoğu pazarlarındaki tüketicilere de ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Tüm faaliyet alanlarında ISO 9001:2008 Kalite ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerini uygulayarak ürün ve hizmet standartlarını daima üst düzeyde tuttuklarını dile getiren Girenes, “GLOBAL GAP (CFM) Standardını Türkiye’de uygulayan ve denetlenerek belgelenen ilk yem firması olduk. Balık üretiminde de Global GAP (AQUA) belgesini portföyümüze ekledik. Son teknoloji ile donatılmış balık işleme tesisimiz, AB ülkelerine ihracat onay numarası aldı, aynı zamanda BRC (British Retail Consortium) ve IFS (International Food Standard) kalite sistem belgelendirmesini de gerçekleştirdi” dedi.




 

Ekleme Tarihi
15.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: organik balık yemi, çamlı, süt besiciliği, hindi, balık, üretim, bitki besleme, probiyotik balık yemi, gıda tarım
Link: Çamlı, bu yıl organik balık yemi üretmeye hazırlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız