Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Alaplı 

Alaplı'da organik fındık hasadı başladı -İlçede 2009'da başlanan organik fındık üretimi kapsamında bu yıl 500 ton ürün elde edilmesi amaçlanıyor -Alaplı Ziraat Odası Başkanı Türkoğlu: -''Gittiğimiz fuarlarda iki yabancı firmayla görüşerek organik fındık alımı için anlaştık''

ZONGULDAK (A.A) - Alaplı'da 2009'da başlanan organik fındık üretimi kapsamında, bu yıl 500 ton ürün elde edilmesi amaçlanıyor.

    
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organik fındığın fiyatının diğer ürünlere göre yüzde 20 fazla olduğunu söyledi.

     İlçedeki 20 bin dekar alanda organik fındık hasadına başlandığını belirten Türkoğlu, 2009 yılında bin 265 çiftçiyle organik tarıma başladıklarını, organik tarımla uğraşan çiftçi sayısı bakımından Türkiye'de ilk sıralarda yer aldıklarını bildirdi.
     Türkoğlu, şöyle konuştu:
     ''Organik fındıkla uğraşan çiftçilerimiz bu yıl yüksek fiyattan ürünlerini satma şansına sahip olacaklar. Gittiğimiz fuarlarda iki yabancı firmayla görüşerek, organik fındık alımı için anlaştık. Ürünler, piyasadaki fındığın satış fiyatından yüzde 20 fazla olarak alınacak. Devletimiz organik tarımla uğraşan çiftçilerimize dönüm başına 35 lira destek veriyor. 3 yıldır organik fındık bahçelerinde yaptığımız çalışmaların meyvelerini bu yıl alacağız. Organik fındık hasadına başladık. Hedefimiz 500 ton civarında organik fındık toplayarak satmaktır.
     Fındık üreticisi Metin Er ise yıllardır topraklarına gübre ya da kimyevi herhangi bir ilaç atmadığını belirterek, ''Arazimin verimi arttı. Devletin destek vermesiyle birlikte topraklarımıza daha iyi bakmaya başladık. Organik fındık hasadımız sürüyor. Yaklaşık 3 ton civarında ürün toplamayı hedefliyorum'' dedi.
    

Ekleme Tarihi
16.08.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler:  organik fındık hasadı,Alaplı
Link: Alaplı'da organik fındık hasadı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız