Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Baklava Ve Şekerleme Alırken Dikkat...

BURSA (İHA) - Yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle şekerleme ve baklava alırken vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, “Alışverişte hedef ucuz gıdaya ulaşmak değil, güvenli gıda satın almaktır” dedi.


İl müdürlüğü tarafından yürütülen gıda denetimlerinin tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşabilmesi için sürdüğünü ifade eden Çelik, "Denetimler hem üretim yerleri, hem de satış yerleri baz alınarak aralıksız devam etmektedir. Tüketicilerimizin gerek alışverişlerindeki bilinçli ve duyarlı davranışlarıyla, gerekse gıda ile karşılaşılan olumsuzlukları ALO 174 hattına arayarak bildirmek suretiyle güvenli gıda arzına katı yapmaları denetimlerimizi daha anlamlı ve etkin kılacak.

Ekonomimizin can damarı esnafımızın da gıda imalatında ve satış şartlarında sadece ticari kaygılarla değil güvenli gıda arzındaki sorumluluk bilinciyle hareket etmesi de başka bir beklentimizdir. Böylece üretici, tüketici ve kamu denetimi işbirliği ile güvenli gıda arzı sağlanabilecek" dedi.

BAKLAVA VE ŞEKERLEME ALIRKEN NELERE DİKKAT EDELİM?

Satış yerlerinin temizlik ve hijyen şartlarının gıda satışına uygunluğunun kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çeken Çelik, "Satış tezgahının, raflarının ya da kaplarının temizlik ve hijyen şartlarının uygunluğu, satış personelinin kişisel temizlik, bakımı ve kıyafetiyle gıda satışına uygunluğu, satış yerinin faaliyet konusuna uygun bir mekan olup olmadığı gözden geçirilmeli.

Satılan ürün ambalajlı bir ürün ise üzerindeki etiket bilgileri mutlaka kontrol edilmeli. Satılan ürün dökme gıda ise (baklava ve tatlı çeşitleri,vb.) satış yerine asılan etiket bilgileri incelenmeli. Gıda alışverişinde hedefimizin en ucuz gıdaya ulaşmak değil, güvenli gıdaya en uygun şartlarla sahip olmak olduğunu hatırlatırım" diye konuştu.

Ekleme Tarihi
16.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Baklava Ve Şekerleme Alırken Dikkat, ucuz gıda, ramazan bayramı, gıda güvenliği, gıda tarım
Link: Baklava Ve Şekerleme Alırken Dikkat...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız