Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ulusal Fındık Konseyi ve Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy:
''Fındık üreticisine 3 yıldır ödenen Alan Bazlı Destek Ödemelerinin kesinlikle devam etmesi gerekiyor''
 
''Alan Bazlı Destek Ödemeleri devam etmezse bu üretici için iç açıcı olmaz''

ORDU (A.A) - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) ve Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Nejdet Gürsoy, fındık üreticisine 3 yıldır ödenen Alan Bazlı Destek Ödemelerinin kesinlikle devam etmesi gerektiğini söyledi.

     Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık üreticisine dekar başı 150 liralık ödemenin bu yıl sona erdiğini hatırlattı.

     Fındık üreticisine Alan Bazlı Destek Ödemeleri adı altında yapılan ödemelerin mutlaka devam etmesi gerektiğini savunan Gürsoy, şunları kaydetti:

     ''Fındık üreticisine 3 yıldır ödenen Alan Bazlı Destek Ödemelerinin kesinlikle devam etmesi gerekiyor. Alan Bazlı Destek Ödemeleri devam etmezse bu üretici için hiç de iç açıcı olmaz. Son 3 yıldır ödenen 150 liralık alan bazlı desteğin bu yıl sona ermesinin ardından defalarca, gerek raporlarda, gerekse de fındığın sorunu ile ilgili görüşmelerde alan bazlı desteğin fındık üreticisi için çok önemli olduğunu dile getirdik. Zira bu desteğin üreticinin ekonomik açıdan nispetenden de olsa güçlenmesine, hatta fındık fiyatını beğenmediği takdirde bekletmesine bile imkan sağlayacağını belirttik.''

     Söz konusu desteğin özellikle bu yıl da verilmesinin şart olduğunu yine söylediklerini vurgulayan Gürsoy, şöyle devam etti:

     ''Maalesef bu vakte kadar bununla ilgili net bir açıklamanın veya kararın ortaya konulmaması, ister istemez fındık üreticisini düşündürüyor ve tedirgin ediyor. Zira bol rekolteli sezona girerken üreticinin de bu desteğe kesinlikle ihtiyacı olduğu bir gerçektir.
 
Zaten doğru olan da fındık bir sisteme kavuşana kadar üreticinin yanında olacak bu desteğin kesinlikle devam etmesidir. Bence bu yıl alan bazlı desteğin devam etmesinin en az fiyatlar kadar ehemmiyeti vardır. Bunun da kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekmektedir.''
 
     Gürsoy, üreticinin yararına olan desteklemenin devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve süreci yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.
    

Ekleme Tarihi
16.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: fındık, üretici, ala bazlı destekler, destek ödemeleri, Ulusal Fındık Konseyi, Ordu Ticaret Borsası, gıda tarım
Link: Alan Bazlı Destek Ödemelerinin kesinlikle devam etmesi gerekiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız