Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Dardanel tekrar üretime başladı

ÇANAKKALE (CİHAN) - Çanakkale’de bulunan Dardanel fabrikası, beş aylık aradan sonra tekrar üretime başladı. Fabrikayı satmaktan vazgeçen Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, 2 bin 500 kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çanakkale’nin en önemli markalarından biri olan, su ürünleri ve dondurulmuş gıda sektöründe faaliyet gösteren Dardanel, tekrar ton balığı üretime geçtiğini açıkladı. Şu anda 500 kişiyle üretime başladıklarını belirten Önen, “1984 yılında, yani tam 28 yıl önce kurulduk. Türkiye'de su ürünleri sektörünün oluşması ve bugünlere gelmesinde çok önemli rol oynadık.

Çanakkale'den doğan Dardanel markasını dünya liglerine taşıdık. Yüz milyonlarca dolarlık üretim ve ihracat yaptık. Yıllarca sektörümüzde, ihracatta ve vergi ödemede altın madalyalar aldık. Fabrikalarımızda binlerce kişiye iş imkanı sağladık. Hiç beklemediğimiz bir zamanda, tam altın yıllarımızı yaşarken ve hiç de hak etmediğimiz bir şekilde Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye koyduğu ihracat engelinden dolayı hem sektörümüz hem de biz etkilendik ve zor bir döneme girdik.

İhracatımız sıfır noktasına, üretimimiz ise çok düşük miktarlara geriledi. Sonuçta Dardanel markasına ve şirketimizin geleceğine duyduğumuz inançla hayatta kalmayı başardık.” dedi.

Dardanel’in eski günlerine geri dönmesinin Çanakkale için de önemli olduğunu belirten Niyazi Önen, şunları söyledi: “Yeni bir yapılanmaya girdik. Özellikle satış ve dağıtım kanallarımızı değiştirdik. Türkiye geneli dağıtımı Akyürek Grubu'na verdik. Bundan sonra sadece bildiğimiz konulara odaklanacağız. Yakın gelecekteki hedeflerimiz de oldukça güçlü.

Şu anda fabrika kapasitemiz 40 bin ton/yıl. Günde 135 ton hammadde işleme kapasitesine sahibiz. Günde 2 milyon, yılda 600 milyon liralık üretimden satış yapma kapasitesi var. Aynı zamanda mevcut fabrikamızın şehrin içinde kalması nedeniyle yönetimimiz, yıl sonuna kadar Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi'ne iki ayrı fabrika halinde taşınma kararı aldı.”

Ekleme Tarihi
17.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Dardanel ton, ton balığı, üretim, istihdam, gıda tarım
Link: Dardanel tekrar üretime başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız