Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
EKONOMİ BAKANI zafer çağlayan 

Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu yıl narenciye ihracatına 200, üzüm ihracatına da 80 TL destek verileceğini bildirdi.


Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Sarıkaya köyündeki futbol sahasında düzenlenen iftar yemeğine katılan Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, seçim döneminde Mersin'in tüm ilçe ve köylerini tek tek gezerek vatandaşlarla buluştuğunu hatırlatarak, seçimlerde Erdemli ilçesinin, yoğun desteğiyle AK Parti'yi Mersin'de birinci yaptığını kaydetti.

Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Mersin'i ve Erdemli'yi çok önemsediğini belirterek, "Bu yüzden milletvekilimiz Nebi Bozkurt'u Erdemli'den seçti. Neredeyse tüm bakanlıklar, bakan yardımcılarını belirledi. Ekonomi Bakanlığı ise bakan yardımcısını Mersin'in çocuğu olan Mut ilçesinden bir kardeşimizi seçti. Mersin'de 4 milletvekili, 1 bakan yardımcısı olmak üzere 5 kişi 24 saat sizin emrinizde ve hizmetinizde. Size hizmet etmek bizim için onur ve şereftir" diye konuştu.

2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacağını hatırlatan Çağlayan,

"Oyunlar kapsamında atış poligonu, Erdemli'de yapılıyor. Erdemlimiz oyunlardan sonra da buranın nimetini çok görecek" dedi.

Çağlayan, seçim döneminde Erdemli halkından baraj yapımı konusunda talep aldıklarını dile getirerek, ilçeye yapılacak Sorgun Barajı'nın proje çalışmalarının tamamlandığını, ihale aşaması tamamlanır tamamlanmaz ihaleye çıkacaklarını ve en kısa sürede barajı halkın hizmetine sunacaklarını bildirdi.

-İhracat destekleri-

Bakan Çağlayan, her zaman üreticinin yanında olmaya özen gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz narenciye ve yaş meyve sebzede, ihracat destekleri veriyoruz. Buradaki temel amacımız üreticinin desteklenmesi. Ama ihracatçı desteklenirken zaman zaman sıkıntıların yaşandığı yönünde duyumlar aldık. Biz de bu kapsamda artık üreticinin desteklenmesi yönünde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle oturup konuştuk. İlk kez açıklıyorum, bu yıl narenciye için 200, üzüm için 80 TL destekleme yapılacak. Biz bu sezon son kez ihracata destek vereceğiz. Bundan sonraki süreçte Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, üreticiyle desteklemeleri konuşacak. Buradaki temel amacımız da üreticinin zarar görmemesi."

Mersin'deki gezileri sırasında üreticilerden Ziraat Bankası'na olan borçların 1 yıl ertelenmesi yönünde talep aldıklarını anlatan Çağlayan,

"Ankara'da gerekli görüşmeleri yaptık. Artık Mersin de borçları 1 yıl ertelenen iller arasına girdi. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

-Şehit evi ziyareti-

Çağlayan, iftar programı öncesinde İzmir'in Foça ilçesinde askeri araca düzenlenen bombalı terör saldırısından yaralı olarak kurtulan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen, Avgadı köyündeki ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu.

Burada baba Cengizhan ve anne Durdu Özmen'e başsağlığı dileyen Çağlayan, şehidin yakınlarıyla da görüştü.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt'un Kur'an-ı Kerim okuduğu ziyarete Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever de eşlik etti. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, narenciye, üzüm, ihracat, tarım
Link: Bu yıl narenciye ihracatına 200, üzüm ihracatına da 80 TL destek verilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız