Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sivas'ta hububat alım sezonu açıldı

SİVAS (CİHAN) - Sivas'ta 2012 yılı hububat alım sezonunun açılışı Vali Ali Kolat’ın da katıldığı törenle Ticaret Borsası Satış Salonu’nda yapıldı. Vali Kolat, üreticilere ve firmalara 'hayırlı ürün, bol kazançlar' dileğinde bulundu.


Ticaret Borsası'nın toptancılar sitesinde bulunan Satış Salonu’nda yapılan sezon açılışında konuşma yapan Vali Ali Kolat, Ticaret Borsası’na yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, "Fiyatlarımızın objektif bir şekilde oluşması ve üreticilerimizin ürünlerinin hak ettiği fiyata ulaşması için Borsa son derece önemli bir görev üstlenmiş durumda." dedi.

"BORÇLARIN ERTELENMESİ BAKANLAR KURULU GÜNDEMİNDE"

Bu yıl rekoltede düşüklük olduğunu ve büyük oranda ürün kaybının söz konusu olduğunu ifade eden Vali Kolat, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla borçların erteleneceğinin de gündemde olduğunu söyleyerek, "Ümidimiz vatandaşımızın hak ettiği noktaya gelmesi, ürününün değerlendirilmesi, çeşitlendirilmesi ve artırılmasıdır." şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise yaptığı konuşmada, ürün alım sezonunu başlattıklarını söyledi. Bu yıl hava şartlarından dolayı ürünlerde rekolte düşüklüğü yaşandığını, buna rağmen çiftçilerin ürünlerini laboratuarlarda tahlil ettirerek değerinde satılabilmesi için borsada satışa sunduklarını ifade eden Hastaoğlu, hububat alım sezonunun çiftçilere, esnafa, tüccarlara ve Sivas'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ali Kolat, başarılı çalışmalarından dolayı Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’na plaket takdim etti.

Ticaret Borsası’na ürününü getiren ilk 3 üreticinin altınla, borsada en çok işlem yapan 4 firmanın da plaketle ödüllendirildiği hububat alım sezonu açılışında daha sonra Vali Kolat, Belediye Başkanı Ürgüp, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aslan ve katılımcılar, temsili olarak buğday alım satımı yaptı.

Ekleme Tarihi
17.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Sivas'ta hububat alım sezonu açıldı, gıda tarım
Link: Sivas'ta hububat alım sezonu açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız