Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakan Çağlayan’dan Çiftçiye Bayram Müjdesi

MERSİN (İHA) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, narenciye ihracat desteğinin devam edeceğini, narenciyeye ton başına 200 lira, üzüm içinde 80 lira ihracat desteği verileceğini söyledi.
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan:

“Mersin’in Tamamında Yapılacak Olan Turizm Yatırımları Bolluk Ve Bereketi Fazlasıyla Getirecek” 

“Narenciye İhracat Desteği Devam Ederek Ton Başına 200 Lira, Üzüm İçinde 80 Lira İhracat Desteği Vereceğiz” 
 

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Sarıkaya Köyü futbol sahasında partisi tarafından gerçekleştirilen iftar programına katılan Bakan Çağlayan, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Millete hükmetmeye değil hizmet etmeye geldiklerini belirten Çağlayan, “Biz bu aziz millete, sizlere hükmetmeye değil hizmet etmeye, sizlere hizmetçi olamaya geldik. Sayın Başbakanımızın Erdemli’ye olan hassasiyeti, Erdemli’ye olan sempatisi nedeniyle çok değerli Prof. Dr. Nebi Bozkurt hocamızın, sizlerin içinden gelen Yörük ağabeyimizin milletvekili olmasını sağlayarak, sizlere hizmetle görevlendirdi.

Sizlerin daha fazla emrinde olmak için sizin aranızdan gelen Mut’lu Yörük kardeşiniz Mustafa Sever’i de bakan yardımcısı yaptık. Bu kardeşinizde 24 saat sizlerin hizmetinde olacak, hayırlı olsun” dedi.

‘Tarlada izi olanın, harmanda sözü olur’ deyimini hatırlatan Çağlayan, “Erdemli’nin desteği Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de partimizi birinci parti yaptı. En fazla sözü söyleyecek olan sizlersiniz. ‘Tarlada izi olanın harmanda sözü olur’ derler. Sizin tarlada iziniz var.

Seçim zamanı vermiş olduğunuz destekler ve bugün hala devam eden desteklerinize, durmak yok yola devam prensibiyle Mersinimizi, Erdemlimizi, bütün ilçelerimizi, belde ve köylerimizi vatandaşımızın hak ettiği en büyük standartlara ulaştırmak boynumuzun borcu. Seçim zamanı sizlere ne söylemişsek, ne vaat etmişsek, bunların hepsini bir bir yerine getiriyoruz” diye konuştu.

Mersin’e güzel hizmetlerin ve yatırımların geldiğini ve gelmeye devam edeceğini anlatan Çağlayan, “Akdeniz Oyunları Sayın Başbakanımızın Mersin’e ve Mersinlilere bir armağanı ve bugün Erdemli’de atıcılık poligonu yapılıyor. Mersin’in her tarafında bunun getirmiş olduğu bereketi hep birlikte yaşıyoruz. Yine aynı şekilde Tarsus Kazanlı'da yapılacak turizm yatırımları. Daha sonra Erdemli dahil olmak üzere Mersin’in tamamında yapılacak olan turizm yatırımları bolluk ve bereketi fazlasıyla getirecek. Söz vermiştik, Sorgun Barajı Erdemli’ye Mersin’e kazandırılacak demiştik. Şimdi size burada müjdesini veriyorum. Projesi bitti, şuan ihale hazırlıkları yapılıyor. İhaleye çıkıyor ve Erdemlimiz, Mersinimiz Sorgun Barajı’na kavuşuyor, hayırlı uğurlu olsun. Bir sözümüz daha vardı, şimdi 400 yataklı yurt yapımını da programa aldık, bu da hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Mersin’de yapılan ‘Turunçgil Zirvesi’ne değinerek bir takım kararlar alındığı, bugünde çiftçiye müjdeli haberleri vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biliyorsunuz narenciyede, yaş meyve ve sebzede, üzümde ihracat destekleri veriyoruz. Tarıma ihracat destekleri vermemizin birinci nedeni bilhassa benim üreticimin, önce benim çiftçimin kazanması içindir. Ama bunun zaman zaman yerine ulaşmadığı, zaman zaman bazı şikayetlerin geldiğini de her fırsatta duyuyoruz. Bunun için dedik ki bundan sonra narenciye ihracatıyla ilgili destekleri Tarım Bakanlığı direk üreticimize, çiftçimize versin. Bunu söyledik, üreticimizden, ihracatçımızdan farklı talepler gelmeye başladı.

İlk defa bunu Erdemli’de açıklıyorum, tüm Türkiye’deki narenciye üreticisi, üzüm üreticisi, hayırlı haberi şimdi buradan alıyor. Bu yıl bu sezonda artık bizim bakanlık son defa olmak üzere önümüzdeki sene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenmek üzere narenciye ihracat desteği bu dönemde devam edecek, 200 lira ton başına destek vereceğiz, hayırlı ve uğurlu olsun. Üzüm içinde 80 lira ihracat desteği vereceğiz. Böylelikle benim üreticim, kendisinden mal alanın karşısında boynu bükük olmayacak. Bu bayram zamanı bir bayram hediyesi olarak, çiftçimizin, köylümüzün yüzü gülecek.”

Ziraat Bankası kredi borçlarının ertelenmesi konusuna da değinen Çağlayan, “Bilindiği gibi bazen dolu ve sel gibi felaketler oluyor. Bununla ilgi bir bakanlar kurulu kararımız vardı. Bu bakanlar kurulu kararına göre Ziraat Bankası kredi borçlarının 1 yıl ertelenmesi talep edilmişti. Geçen gelişimde çeşitli ilçelerde kardeşlerimiz talep ettiler. Bunun üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker ile görüştük, şimdi Mersin ili de Ziraat Bankası kredi borçları 1 yıl ertelenen iller arasına giriyor” dedi.
Konuşmanın ardından Çağlayan, kendisiyle konuşmak isteyen muhtarları da tek tek dinledi.

Ekleme Tarihi
17.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bakan Çağlayan’dan Çiftçiye Bayram Müjdesi, narenciye ihracat desteği, gıda tarım
Link: Bakan Çağlayan’dan Çiftçiye Bayram Müjdesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız