Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Adet Sancılarına Bitkisel Çözümler, Bitki çayı, kadın, içecek 

Adet Sancılarına Bitkisel Çözümler!


Periyodik olarak karşınıza çıkan bu sıkıntılı süreci daha az sancılı geçirmeyi bitkisel formüllerle başarabilirsiniz.


Çoğu kadın için adeta korkulu bir rüya olan sancılı adet süreci, günlük hayat kalitesini de ister istemez düşürüyor. Adet görmeden 1-2 gün öncesinde başlayan, adet süresince ve sonrasındaki 1-2 gün boyunca da devam edebilen bu sancılarla mücadele etmek için bitkilerden faydalanabileceğinizi unutmayın. Womenist olarak size bu konuda yardımcı olmak ve birkaç doğal, pratik çözümler önermek istedik...

Safran

Adet sancılarına iyi gelen bir bitki olan safran, ülkemizde ağırlıklı olarak adını da verdiği Safranbolu'da üretiliyor. Sancılarınızın dayanılmaz olduğu anda bir tutam safranı suyun içerisinde kaynatıp çay olarak için. Adet söktürücü özellik taşıyan, aynı zamanda afrodizyak etkisi de olan safranı, dilerseniz balla karıştırarak da içebilirsiniz.

Muz ve tarçından faydalanabilirsiniz

B6 vitamini bakımından oldukça zengin olan muz, uzmanlara göre doğal bir ağrı kesici ve regl dönemlerinde kadınların sancılarını dindirmelerinde büyük yardımı var. Adet döneminde tarçın tüketmek de hem adet kaynaklı strese hem de ağrılara iyi geliyor. Yenilecek tatlı ve keklere katılabileceği gibi, limon çayına bal ile beraber eklenerek de tüketilebilir.

Rahatlatıcı bir karışım hazırlayın

Farklı farklı bitkilerden aynı anda yararlanarak da etkili bir adet sancısı giderici bitki çayı hazırlayabilirsiniz. 1 litre suyun içinde eşit oranlarda adaçayı, nane, anason, papatya, ardıç tohumu katarak oluşturduğunuz karışımı kaynatıp suyunu süzebilir ve aç karna içebilirsiniz. Tadı acı gelirse, içine bal da katabilirsiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin de bir formülü var

Adaçayı, aslanpençesi, çobançantası, civanperçemi bitkilerini suda kaynatarak ister hep birlikte, ister ayrı ayrı demleyip çay halinde içebilirsiniz. Bu çayı da arzu ederseniz bal karıştırarak tüketebilirsiniz.

Zerdeçal ve söğütkabuğu

Zerdeçal ve söğütkabuğunu karıştırarak oluşturabileceğiniz bitkisel çay da ağrılarınıza iyi gelebilir. Bu iki bitki, ödem uzaklaştırıcı özelliğe sahip.

Gül çiçeği tomurcuğu ve mayıs papatyası

Adet döneminde üzerinizde oluşan baskıyı alan, gevşemenize katkıda bulunacak bitkilerden ikisi de gül çiçeği tomurcuğu ve mayıs papatyası. Yatıştırıcı etki gösteren bu bitkiler, sancıların yoğun olduğu dönemde gerginliğinizi almak için birebir.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Adet Sancılarına Bitkisel Çözümler, Bitki çayı
Link: Adet Sancılarına Bitkisel Çözümler!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız