Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kurallara uymayan 10 tesis kapatıldı, işletmelere 300 bin liralık ceza yazıldı

AFYONKARAHİSAR (CİHAN) - Afyonkarahisar’da, sucuk üretilen ve hayvan kesilen yerlere yapılan denetimlerde, mevzuata uymayan 10 iş yeri kapatıldı. Et, süt, şekerleme ve gıda üreticilerine ise hijyen ve mevzuat kurallarına uymadıkları için 300 bin liralık ceza kesildi.


Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, hijyene ve kurallara uymayan işletmelere para ve kapatma cezası verilirken, hileli üretim yapanların kamuoyuna açıklanacağını söyledi. 1,5 ayda altı aylık denetim gerçekleştirdiklerini belirten Arap, “Denetimleri çok sıkı yoğunlaştık. Üretim izni olmayan kaymakları satan üç şekerlemecinin de arasında bulunduğu işletmecilere toplam 300 bin lira ceza kestik. Hijyene uymayanları kapatıyoruz, hileli üretim yapanlar da ifşa ediliyor.” dedi.

Gıda, et, süt ve yumurta imalatının Avrupa Birliği normlarına göre yapılması için verilen sürenin 31 Aralık 2012’de sonra ereceğini belirten Arap, ancak bazı işletmelerin gerekli duyarlılığı göstermemesinden yakındı. Arap, “İçlerinde büyük çapta bu işi yapanlar işi benimsediler. Ancak, irili ufaklı merdiven altı yapanlar ‘müsamaha edilsin’ tavrı sergiliyor. Kapılarına dayandığımızda sıkıntı çekecekler. Şu ana kadar onay alması gereken 300 işletme var. Mandıra, kesim, kombine, sucuk imalathanesi, yumurta paketleme, et, süt, yumurtayı ilgilendiren yerler onay belgesi almak zorunda.” diye konuştu.

İşletmelerin, 31 Aralık’a kadar kendilerinden onay belgesi almak zorunda olduklarını ifade eden Arap, planlamasını ve çalışmalarını buna göre düzenleyenlere 2013 yılı sonuna kadar faaliyetlerini sürdürme izni vereceklerini kaydetti.

Ekleme Tarihi
20.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kurallara uymayan 10 tesis kapatıldı, işletmelere 300 bin liralık ceza yazıldı, gıda tarım
Link: Kurallara uymayan 10 tesis kapatıldı, işletmelere 300 bin liralık ceza yazıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız