Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Karadeniz ormanlarını güneş enerjisi koruyor

Zonguldak'ta Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Müdürlüğü aracılığıyla sağlanan kredilerle son 4 yılda 1915 orman köylüsüne güneş enerji sistemi kullandırılarak orman ürünlerine olan talep en aza indirildi.


ORKÖY Müdürlüğü'nce ısıtma amaçlı odun tüketimini azaltmak ve orman köylüsünün hayat standardını iyileştirmek amacıyla başlatılan güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi projesi kapsamında, Zonguldak'ta son 4 yılda 1915 aileye 2 milyon 700 bin 550 lira kredi verildi.

Ekonomik gelirleri yılda 10 bin liranın altındaki orman köylüsüne iki yıl geri ödemesiz düşük faizle ve faizsiz krediler verilerek yaşam standartlarının yükseltilmesi de amaçlanan projeyle, kentteki 194 bin hektar civarındaki orman varlığının korunmasına katkı sağlandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürü Ayşe Toptan, güneş enerjisi sisteminin yaygınlaştırılması amacıyla orman köylerinin bağlı oldukları işletme müdürlerinde ve şefliklerinde bilgilendirici çalışmalar yapıldığını söyledi.

Orman köylüsünün güneş enerji sistemini kullanması amacıyla teşvik edildiğini anlatan Toptan, şunları kaydetti:

''Projeyle, aileler sıcak su elde etmek için odun yerine güneşten faydalandığından ormanlar olumsuz etkilerden kurtuldu. İlgili firmalarla yapılan görüşmeler sonucu ihtiyaca cevap verecek güneş enerjisi sistemlerinin kurulması sağlandı. Orman köylülerimizin sosyal ve ekonomik kalkınmalarına da katkıda bulunarak onların ormanlar üzerindeki olumsuz etki ve baskıları önemli ölçüde azaltıldı. Doğal ve yenilenebilir enerji sistemlerinden köylülerimizin yararlanmasını istiyoruz''







mylife.com.tr

Ekleme Tarihi
20.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Karadeniz ormanlarını güneş enerjisi koruyor
Link: Karadeniz ormanlarını güneş enerjisi koruyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız