Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Lat Farm Devrim Yaratacak

Türk firması Lat Farm Tarım Ürünleri, tarımda devrim yaratacak nitelikte organik sıvı gübre ve organik tarım ilacı üretimine başladı.


Lat Farm Organik Sıvı Gübre, organik tarım faaliyetlerinde insan sağlığına faydalı ürünler elde etmenin yanı sıra toprağın geri kazanımında devrim yaratıyor. Organik sıvı gübre diğer organik gübrelere oranla yüzde 25 ila yüzde 30 arasında daha fazla verim sağlamanın yanı sıra 20 gün daha erkencilik sağlıyor.

Dünyada Organik tarım ilacı üreten sayılı firmalardan biri olan Lat Farm, Lat Farm Organic Insecticide tarım ilacı ile yetiştiricilikte karşılaşılan birçok hastalık ve zararlı üzerinde etkili olacak.

LATEK Grup bünyesinde 2010 yılında kurulan Lat Farm Tarım Ürünleri, tarım sektörüne yeni ürünler sunuyor. Kullandığı teknoloji ve içeriğiyle Türkiye'de ve dünyada bulunan sayılı organik gübre üreticilerinden Lat Farm Tarım Ürünleri, organik ürün yetiştiriciliğinde kullanımı kısıtlı olan organik gübreye alternatif ürünleriyle dikkat çekiyor.

Lat Farm, yıllık 6 bin ton üretim kapasitesiyle Yalova'daki tesislerinde ürettiği 4 farklı çeşit yüzde yüz bitkisel organik gübre ile organik tarım çiftçisinin yüzünü güldürdü. 2012 yılında pazara sunulacak olan bitkisel organik gübreler, tarım alanındaki yeniliklerin sergilendiği en önemli fuarlardan biri olan "İzmir Tarım Fuarı"nda eylül ayında görücüye çıkacak. Diğer organik gübrelere göre yüzde 25 ila yüzde 30 arasında daha fazla verim ve 15 ila 20 gün daha erkencilik sağlayan Lat Farm gübreleri yurtdışına ihraç da edilecek.
Dünyada ve Türkiye de artan organik tarım üretiminde insan sağlığı ve toprağın geri kazanımı konusunda AR-GE faaliyetlerini sürdüren Lat Farm Tarım Ürünleri, Lat Farm Organik Fertilizer adında 4 farklı ürün çeşidini çiftçilerin, organik tarım üreticilerinin hizmetine sunuyor. Lat Farm'ın bitkisel organik gübreleri Lat Farm Organik Fertilizer Azot, Fosfor, Potasyum ve Dengeli olmak üzere dört alternatiften oluşuyor.

Çok sayıda bitkinin fermantasyonu ile yüzde 100 organik olarak üretilen Lat Farm Organik Fertilizer damla sulama ve yaprak gübresi olarak sebze ve meyvelerde kolaylıkla uygulanabiliyor. Sıvı olmasından dolayı bitkiler tarafından daha hızlı emilerek bitkinin gübreden maximum faydalanmasını sağlıyor.

Lat Farm sıvı organik gübre içeriğinde hiçbir kimyasal madde bulunmadığı için üretilen sebze ve meyvelerde insan sağlığına zararlı maddelere rastlanmıyor. Ürünlerin en büyük avantajlarından biride damla sulama ile birlikte kullanıldığında toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını iyileştirmeye yardımcı oluyor.

Yüzde 30 verim artışı sağlıyor

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ndeki deneme çalışmalarında, 20 güne kadar erkencilik sağladığı tespit edilen Lat Farm Organik Fertilizer ürünleri, üretim koşullarına bağlı olarak yüzde 25 ile yüzde 30 arasında verim artışı sağlıyor. Ayrıca sebzeler bitki ömrünü 1-1,5 ay kadar uzatıyor. Ürün kalitesine etki ederek tat ve aroma üzerine olumlu etkileri bulunuyor.
Latek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, "Dünyada insan sağlığını tehdit eden kimyasal maddelerin tarımsal ürünlerde kalıntı bırakması kabul görülmüyor. Organik ürünlerin tüketimi günden güne artıyor. Buna bağlı olarak da organik gübre ve ilaca yönelik talep arttı" dedi. Lat Farm'ın, ürettiği organik gübre ve organik ilaçlarla bu pazarda önemli bir yer edineceğini belirten Levent Erdoğan, "İnsan sağlığı açısından yapmış olduğumuz çalışmaların ülkemiz ekonomisine ve şirketimize de ciddi katkı yapacağına inanıyoruz. Zira ürettiğimiz ürünlerin bir kısmını iç pazarda satmayı planlarken bir kısmını da yurt dışına satacağız. Dünyada çok az sayıda bulunan organik tarım ilacı üreticileri arasında yer almayı planlıyoruz. Dolayısıyla böyle önemli bir pazarda oyuncu olacağız" diye konuştu.

Organik Tarımda Savaşımı Yapılamayan Hastalık Ve Zararlılara Son
Organik gübrenin yanı sıra Lat Farm, dünyada sınırlı sayıda üreticisi olan organik tarım ilacı alanında da üretime başladı. İlaç özellikle sertifikalı organik tarımda kullanılan ilaç sayısının kısıtlı olması sebebiyle, savaşımı yapılamayan bir çok hastalık ve zararlı için çözüm olacaktır. Bu tarımsal ilaç Türkiye'de ilk kez Lat Farm tarafından üretilecek. Lat Farm Organic Insecticide adlı ilaç önümüzdeki günlerde piyasaya sürecek.

Lat Farm Organic Insecticide tarımsal ürünlere zarar veren ve ürün kaybına neden olan hastalık ve zararlılarla savaşımda aynı zamanda tarımsal ürünlerin kaliteli yetiştirilmesini hedefliyor. Organik yetiştiricilikte hastalık ve zararlılarla savaşımın oldukça zor olması nedeniyle henüz piyasaya çıkmadan sektörde büyük heyecan yaratan Lat Farm Organıc Insecticide, organik tarımda verimi artıracak benzersiz bir ürün olacak.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Lat Farm Devrim Yaratacak, lat farm, organik sıvı gübre, organik tarım ilacı ,
Link: Lat Farm Devrim Yaratacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız