Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ramazan Bayramını Çadırlarda Geçirdiler 

Ramazan Bayramını Çadırlarda Geçirdiler

ESKİŞEHİR (İHA) - Ekmek parası için Eskişehir'e gelen mevsimlik tarım işçileri, ramazan bayramını yüzlerce kilometre uzakta çadırlarda kutladı.


Güneydoğu Anadolu bölgesinden her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarıyla birlikte Şanlıurfa'dan Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Yassıhöyük köyüne çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçileri bayrama buruk girdi. Akrabalarından ve memleketlerinden uzakta ekmek parası uğruna çeşitli zorluklara katlanan işçiler, çadırlarda birbirlerini ziyaret etti. Mevsimlik tarım işçilerinin çavuşu İsa Esmer, kendi memleketlerinde bayramı kutlayamamanın burukluğunu yaşadıklarını söyledi. Çadıları dolaşarak işçilerin bayramlarını tek tek kutladığını ifade eden Esmer, "Bayram olması sebebiyle izin yapıyoruz. Devletimiz bizlere burada sahip çıktı. Yemeğimizi çadırlara kadar getirdi. Biz burada elli kişiyiz. Biz de bayramımızı kendi memleketimizde kutlamak isterdik. Ama olmadı. Ekmek parası için binlerce kilometre uzaklardan geldik" dedi.

Memleketlerinden uzakta bayram kutlamanın üzücü olduğunu belirten İsmail Saray ise, kendi bölgelerinde iş imkanı olmadığı için Eskişehir'e geldiklerini ifade etti. Saray, kaldığı çadırın önünde sandalyeye oturarak çocuklara elini öptürerek şeker ikram etti.
Bayramda boş durmayıp domates salçası yapan kadınlarsa, 15 gün sonra kendi memleketlerine döneceklerini, bayramda boş oldukları için salça yaptıklarını belirttiler. Bazı kadınlar yufka açarak akşam yemeğine hazırlık yaptı. Bayramı buruk kutlayan çocukların ise kırık arabalarla oynaması dikkatlerden kaçmadı.

Mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci, yönetim kurulu üyeleri ve Eskişehir Mobilyacılar Sitesi (EMKO) Başkanı Ahmet Yıldız, işçilerle bayramlaşıp sıkıntılarını dinledi. Ercan Kelleci, "Sizler binlerce kilometre uzaklardan burya ekmek paranızı kazanmaya geldiniz. Sizlere sahip çıkmak hepimizin görevi. Bu çadırda sizlerle çay içmekten, sizlerle olmaktan dolayı mutluyum" dedi.

Ekleme Tarihi
21.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ramazan Bayramını Çadırlarda Geçirdiler
Link: Ramazan Bayramını Çadırlarda Geçirdiler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız