Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Japon Suşisi 4,6 Milyon Lira Kazandırdı, suşi 

Japon Suşisi 4,6 Milyon Lira Kazandırdı

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde, Akdeniz açıklarında avlanan orkinosları yetiştiren bir firma, Japonya'ya 198 bin 234 kilo balık ihraç ederek, 4 milyon 645 bin lira gelir elde etti.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre, Japonya'nın dünyaca ünlü yiyeceği olan 'suşi' yapımında kullanılan orkinos balığı, Antalya'da sadece Gazipaşa'da bulunan çiftlikte yetiştirilerek ihraç ediliyor. Doğu Akdeniz açıklarında 15 Mayıs- 15 Haziran tarihlerinde avlanan orkinoslar 4 ay çiftlikte beslendikten sonra, firmanın tek ihracat yaptığı ülke olan Japonya'ya gönderiliyor. Ağırlıkları 40 kilodan 750 kiloya kadar ulaşan orkinoslar hasat zamanı olan 1- 10 Ekim tarihlerinde kesilip, gümrük işlemlerinin ardından etleri Japonya'dan gelen gemi veya uçaklarla götürülüyor.

Gazipaşa'daki yetiştirme çiftliği geçen yıl Japonya'ya ihraç ettiği 198 bin 234 kilo orkinostan 4 milyon 645 bin lira gelir elde etti. Bu yıl da avlanma süresinde avlanılan orkinoslar çiftlikte yetiştirilmeye başlandı. Sardalya ve ringa ile beslenen orkinoslar hasat zamanında kesilerek Japonya'ya ihraç edilecek.

KOTA NEDENİYLE İHRACAT GERİLEDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, Atlantik Ton Balıklarını Koruma Uluslararası Komisyonu (ICCAT) tarafından orkinosların neslini korumak amacıyla ülkelerde uygulanan avlanma kotasının düşürülmesi nedeniyle ihracatta geçen yıllara oranla gerileme olduğunu belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Japon Suşisi 4,6 Milyon Lira Kazandırdı
Link: Japon Suşisi 4,6 Milyon Lira Kazandırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız