Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Göletlere 36 bin adet sazan yavrusu bırakıldı

BURSA (CİHAN) - Sportif avcılığın geliştirilmesi amacıyla Bursa’daki göletlere sazan balıkları bırakılıyor. Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde bu yıl 36 bin adet sazan yavrusu göletlere bırakıldı. 2007 ile 2011 yılları arasında ise göletlere toplam 1 milyon 407 bin 350 adet sazan balığı bırakılmıştı.


Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sulama amaçlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması çalışması devam ediyor. Bunun yanında sportif avcılık alanlarının oluşturulması yönünde önemli bir adım atılıyor.

Sportif balıkçılık turizmi için de altyapı oluşturacak çalışma kapsamında 2007 yılından bu yana göletler balıklandırılıyor. Geçtiğimiz yıla kadar bir milyon 407 bin 350 adet sazan balığı göletlere bırakıldı.

Bu yıl gerçekleştirilen balıklandırma çalışmaları kapsamında İznik Yörükler, Çamlık, İnegöl Şipali-Kozluca, Karacabey Keşlik, Mudanya Hasköy, Sarıgazel, Gemlik Kurtul ve Kestel Erdoğan göletlerine 3’er bin adet, Dağkadı, Çayönü ve Gürsu’daki Ericek göletlerine 4’er bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Bu yıl ise toplam 36 bin adet sazan yavrusu göletlere salındı. Balıklandırma ve sportif avcılığı geliştirme amaçlı bırakılan yavruların, 5 yıl öncesine kadar aynalı sazan yavrusu, son 5 yıldır da kambur sazan yavrularından oluştuğu belirtildi.

Ekleme Tarihi
23.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Göletlere 36 bin adet sazan yavrusu bırakıldı, kamu çalışmaları, Sportif avcılık, gıda tarım
Link: Göletlere 36 bin adet sazan yavrusu bırakıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız