Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Niğdeli çiftçiler patates fiyatların düşük olmasından şikayetçi

NİĞDE (CİHAN) - Niğde'de geçen yıla oranla bu yıl patates fiyatının düşmesi patates üreticilerini mağdur etti. Patates üreticileri geçen yıl 55 kuruşa sattığı patatesi bu yıl 18 kuruşa satıyor.


Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, çiftçilerle görüşerek bilgi alış verişinde bulundu. Veli Kenar, "Göründüğü gibi patates fiyatlarının düşük olması bizim çiftçimizi mağdur ediyor. Yakmış olduğu elektriği, tarım krediden almış olduğu gübreyi , tohumu ve bankalardan çekmiş olduğu krediyi ödeyemez durumdalar. Patates fiyatlarını 80 kuruş beklerken 18 kuruş gibi komik bir fiyata çiftçimiz ürününü satmak zorunda kalıyor." dedi.

Hükümetin ihracat teşvikini bu aylarda verirse tüccarların ihracata döneceğini kaydeden Veli Kenar, "Bu teşvik verilecekse şimdi verilmesi lazım. Sezon geçince hasat sonunda verildiği zaman gerçek üreticiye değil. Hayali ihracatçıya yarıyor. Bazı teşvik söylemde kalıyor ve uygulanmıyor. Televizyonda gazetede söyleniyor ama bir süre zaman geçince olmadığı görünüyor ve çiftçimiz çok mağdur oluyor." şeklinde konuştu.

Patates üreticisi Coşkun Baydoğan ise "Bu seneki verimden çok memnunuz. Ancak patates fiyatlarının ucuz olması çiftçimizi üzdü. 1 kilo patates kahvehanede içtiğimiz bir bardak çay parası dahi etmiyor. Çiftçimiz ciddi manada borç içinde. Bu fiyatlarla bu borçlar kapanmaz. Yetkililerden acil ihracatı artırmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
24.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Niğdeli çiftçiler patates fiyatların düşük olmasından şikayetçi, gıda tarım
Link: Niğdeli çiftçiler patates fiyatların düşük olmasından şikayetçi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız