Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İzmir'de Av Sezonu Açılışı

Av Sezonu İlk Kez İstanbul Yerine İzmir'de, İki Bakanın Katılımıyla Açılacak Sezon, 31 Ağustos Cuma Günü, Foça Balıkçı Barınağı'ndaki Törenle Başlayacak


İZMİR (İHA) - İzmirli balıkçılar, avlanma yasağının 31 Ağustos'ta bitmesiyle birlikte, gece yarısı denize açılıp 'Vira Bismillah' diyecek. Balıkçılar yeni av sezonu için gün sayarken, 2012-2013 Av Sezonu, İzmir'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı bir törenle açılacak.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, balık sezonu resmi açılışının geçmişten bugüne İstanbul’da yapıldığını anımsatarak, "İzmir olarak ilk defa böyle büyük bir törene ev sahipiği yapacağız. İzmirli balıkçılar, sezon açılışımız vesilesiyle birbirinden değerli iki güzide bakanımızı İzmir’de ağırlayacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu anlamlı tören için S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi'nin işlettiği balıkçı barınağımızın uygun görülmesi de bizleri ayrıca onurlandırdı” şeklinde konuştu.

Çetin, 31 Ağustos Cuma günü saat 15.00’te Foça Balıkçı Barınağı'nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ramazan Özkaya ve İzmirli balıkçıların katılımıyla yapılacak olan törene tüm İzmir halkını beklediklerini söyledi. Çetin, "Açılış törenimizi şölen havasında gerçekleştireceğiz. Tüm halkımıza balık ekmek dağıtacağız. Şimdiden açıklamak istemediğimiz çeşitli sürpriz etkinliklerde hazırlıyoruz.Açılış törenimizi İzmir balıkçılık camiamıza, İzmirimize ve İlçemize yakışır bir şekilde coşku içinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Öte yandan, İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Kemal Yılmaz da, Bakan Eker ve Yıldırım'ın sezon için İstanbul yerine İzmir'i tercih etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Yılmaz, "Foça, İzmir’in balıkçılık üssü diyebileceğimiz ilçelerimizden biri. Foça Su Ürünleri Kooperatifi de, birliğimize üye kooperatifler arasındaki en prestijli kooperatiflerimizdendir. Av sezonunun açılışının ilk kez İzmir'de gerçekleşecek olması ve bunun için de Foça'nın seçilmesi oldukça yerinde. Biz birlik ve camiamız olarak, son derece önem verdiğimiz açılış törenimizin en iyi şekilde gerçekleşmesi için elimizden ne geliyorsa yerine getireceğiz. 2012-2013 balık sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
24.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: İzmirde Av Sezonu Açılışı, balıkçılık, Denizcilik Bakanı, Binali Yıldırım, Mehdi Eker, gıda tarım
Link: İzmir'de Av Sezonu Açılışı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız