Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

DFİF desteği narenciyeye hasat öncesi değer kattı

ADANA (CİHAN) - Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, narenciyede bu sene yaşanan Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) krizinin Bakan Zafer Çağlayan’ın müdahalesi ile son bulmasının Çukurova çiftçilerini memnun ettiğini söyledi.


Homurlu, yaptığı yazılı açıklamada, narenciyede önümüzdeki ay başlayacak hasat hazırlığının sürdüğünü hatırlattı. Homurlu, bu dönemde devletin DFİF kaynaklarıyla sağladığı ihracat desteğinin önemine dikkati çekti. Homurlu, “Aksi takdirde, dünyadaki diğer üretici rakiplerine göre daha yüksek masraflarla üretmek zorunda olan ova çiftçilerimiz, satış fiyatlarının düşmesi ile şok yaşayacak, zarar edecekti. Çok yıllık tarıma dalı olan narenciye üreticiliği buna dayanamaz, devletin bahçecilik için verdiği kredilerle yanlış yatırım haline gelirdi.’’ dedi.

Narenciye hasadından önce açıklanan bu destekle narenciye ihracatçısının dış piyasalarda rekabet gücünün artacağını vurgulayan Homurlu, ihracatçının rekabet gücünün artmasının üreticinin dal fiyatlarına olumlu etki yapacağını kaydetti. Bu gelişmelerde gerçekçi tutumları ile Homurlu, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na, Çiftçiler Birliği yanında gayret gösteren milletvekilleri Fatoş Gürkan, Ömer Çelik, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ile Bakan Zafer Çağlayan’a şükranlarını sundu. Çiftçilere de mesaj veren Homurlu, “Bu vesile ile narenciye üreticilerimize bereketli bir sezonu dilerim.” temennisinde bulundu.

Ekleme Tarihi
24.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Behçet Homurlu, DFİF desteği narenciyeye hasat öncesi değer kattı, gıda tarım
Link: DFİF desteği narenciyeye hasat öncesi değer kattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız