Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Ağustos 2025 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Dertli 

Van Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nurhan Dayan: “Depremden Sonra En Büyük Sorun Kuraklık” “İthal Et İstemiyoruz”

VAN (İHA) - Van Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nurhan Dayan, depremden sonra darbe alan hayvancılığı şimdi ise kuraklık felaketinin beklediğini belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Dayan, gölgede hayvancılığın SOS verdiğini belirtti. Dayan, daha önce büyük sıkıntı yaşayan sektörün, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından bitme noktasına geldiğini belitti.

Dayan, “Kent merkezi ve Erciş’te büyük bir felaket yaşandı. Bu felaketten de en çok etkilenenler; hayvan yetiştiricileri oldu. Ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar, çiftçiye verdiği destekler yetiştiricimize moral olmuştur. Deprem sonrası kentimize yaklaşık olarak 62 ile 65 milyon lira arasında sıcak para giriyor. Bu kaynağın ilimizin ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bakanlık olmasaydı hayvancılık tamamen bitmişti” dedi.

“DEPREMDEN SONRA EN BÜYÜK SORUN KURAKLIK”

Depremden sonra en büyük sıkıntılarını kuraklık olduğunu belirten Başkan Dayan, “Depremden sonra en büyük sorunumuz kuraklık. Van’da müthiş bir kuraklık var. Hem alıcı hem de satıcı sıkıntılı. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız artık kendisi üretmektense tüketmeyi daha çok benimsiyor. Saman fiyatları kışın müthiş artıyor. Kuraklık böyle devam ederse hayvancılık sektörü özellikle kış ayında çok sıkıntı yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

“İTHAL ET İSTEMİYORUZ”

Dayan, hayvancılığın gelişmesi için ithal canlı hayvan ve et istemediklerini de belirterek, “Bu bölge hayvancılığın en canlı olan yerlerdi. Burada her türlü imkanımız var. İklim müsait, yeteri kadar mera ve dağlarımız var. Ama son yıllarda hükümet canlı hayvan ve ithal et getirtiyor. Bu durum hayvancılığın gelişmesi önünde büyük bir engel. Artık ithal hayvan ve etin ülkemize getirilmemesi gerekiyor. Bu bölgede hayvanlılığın eski günlerine kavuşması için bunun yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
26.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Dertli, ithal et, gıda tarım
Link: Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Dertli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız