Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yıldızeli’nde Organik Çilek Üretimi Başladı

SİVAS (İHA) - Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Altınoluk köyünde girişimci bir çiftçi tarafından iklim koşullarının zorluğuna rağmen organik çilek üretimi yapılmaya başlandı.


Yıldızeli ilçesi Altınoluk köyünde Orman Köyü (Or-Köy) projesi kapsamında 3 yıl önce çilek üretmeye karar veren çiftçi Recep Şahin, uygulamış olduğu proje ile 2 yıldır geçimini çilekten sağlıyor. Organik çilek üretimi yapan Şahin, “Or-Köy projesi kapsamında 3 yıl önce organik çilek üretimi yapmaya karar verdim. Yaklaşık 2 dekarlık tarlada üretim yapmaya başladım.

Yıldızeli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’ndan da sulama projesi kapsamında hibe desteği alarak damla sulama sistemi kurdum. İlk yıl verim almadığımız tarladan 2 yıldır yılda yaklaşık 1 buçuk ton civarında mahsul üretip satıyorum. 2 yıldır ailemin geçimini organik çilekten temin ediyorum. Sivas ve özellikle Yıldızeli’nde soğuk iklim şartları hakim olduğu için ılıman bölgelerde çilek üretimi bittiğinde burada üretim başlıyor. Haziran ayı sonlarına doğru başlayan üretim kar yağana kadar devam ediyor” dedi.

Organik tarım üzerine başka düşünceleri olan Çiftçi Şahin, “Ayrıca bu yıl altın çilek üretimi denemesi yaptım ve bundan da gayet olumlu sonuçlar elde ettim. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunun üretimine başlamayı düşünüyorum. Önüme çıkan tek engel ise yeterince tarım arazimin olmayışı. Daha büyük tarım arazisi bulduğum takdirde üretimimi de ona göre yapmayı düşünüyorum” İfadelerini kullandı. çileğin yanı sıra geçtiğimiz yıllarda da karpuz, domates ve patlıcan gibi meyve, sebze üretimi yapan çiftçiler; zahmetli olduğundan ve daha fazla iş gücü gerektiğinden dolayı bu ürünlerin üretimini şuanda yapmadıklarını belirtti. Çiftçiler, karpuz üretimine de son derece elverişli olan bölgede yaklaşık 15 kilo karpuzların yetiştiğini dile getirdi.

Meyve, sebze üretimi yok denecek kadar az olan bölgeden çiftçi Recep Şahin bir ilke imza atarak diğer çiftçilere de örnek olmaya çalışıyor.

Ekleme Tarihi
26.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yıldızelinde Organik Çilek Üretimi Başladı, gıda tarım
Link: Yıldızeli’nde Organik Çilek Üretimi Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız