Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gırgır ve trol ile balık avlayanlara göz açtırılmıyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gırgır ve trol ile avlanma yasağının başlamasıyla birlikte, yılın ilk yarısında yapılan denetimlerde, 757 ihlale ilişkin 692 bin 584 TL idari para cezası uyguladı


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, av yasağının uygulandığı 14 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında iç sular ve denizlerde denetimlerini sürdürüyor.
 
Su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla, balıkların genel üreme dönemi göz önünde bulundurularak 14 Nisan'da başlayan av yasağını delen balıkçılara yılın ilk altı ayında ceza yağdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gırgır ve trol ile avlanma yasağının başlamasıyla birlikte iç sularda ve denizlerde yılın ilk yarısında yapılan denetimlerde, 757 ihlale ilişkin 692 bin 584 TL idari para cezası uyguladı.
 
Bu yılın ilk yarısında il müdürlükleri tarafından yapılan rutin denetimlere, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü de katkı sağladı.

İç sularda yapılan kontrol ve denetimlerde, başta sazan ve inci kefali olmak üzere toplam 42 bin 895 kilogram su ürününe, denizlerde yapılan denetimlerde ise başta midye ve akivides olmak üzere toplam 69 bin 664 kilogram su ürününe el konuldu.

Bu kapsamda yılın ilk yarısında gerçekleştirilen 27 bin 61 denetimde, 757 ihlale ilişkin, 692 bin 584 TL idari para cezası kesildi, ayrıca 1480 adet muhtelif ağa ile 3 adet balıkçı gemisine ve 17 adet trol kapısına el konuldu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Gırgır, trol, balık, avlanma, balıkçılık, gıda, tarım, hayvancılık
Link: Gırgır ve trol ile balık avlayanlara göz açtırılmıyor!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız