Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık toplama makinesi

İtalya'da üretilen fındık toplama makinesi Ordu'ya getirilerek bir üreticinin bahçesinde deneme amaçlı olarak kullanıldı -İtalyan firma yetkilisi Bellachiomer: -''Türkiye'deki mevcut bahçelerde makinenin çalışmasının imkansız''


ORDU (A.A) - İtalya'da üretilen fındık toplama makinesi Ordu'ya getirilerek, bir üreticinin bahçesinde deneme amaçlı olarak kullanıldı.

Firma yetkilileri tarafından İtalya'dan Ordu'ya getirilen fındık toplama makinesi, Delikkaya köyünde bir üreticiye ait bahçeye götürüldü.

Burada fındık toplama işleminde kullanılan makine ile ilgili bilgi veren Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, makineyi ilk kez geçtiğimiz yıl İtalya'ya yaptıkları ziyaret sırasında gördüklerini anlattı.

Ziyaret sırasında firma yetkililerinden, makinenin Ordu'ya getirilerek denenmesi konusunda ricada bulunduklarını kaydeden Avcı şöyle konuştu:

'' Kendileri bizi kırmadı üç tane fındık toplama makinesini Ordu'ya getirdiler. Ancak bizim firma yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre İtalya'da bu sisteme 50 yıl önce geçilmiş. Buna rağmen bugün hala bazı bahçelerde kullanamadıklarını ifade ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi arazi toplulaştırılması lazım ve bu yapılırken devletin desteği olması gerekir. Aksi takdirde bizim üreticilerimiz 3-5 dönüm arazide bu dönüşümü sağlayamaz. Bunlar olmadığı sürece de bu makinenin bahçelerimiz de kullanılması olanaksız''

-'' Burada çalışması imkansız''

İtalya'dan Ordu'ya gelen firma yetkilisi, Renzo Bellachiomer ise Türkiye'deki mevcut bahçelerde makinenin çalışmasının imkansız olduğunu dile getirdi.

Kendilerinin bu sisteme 50 yıl önce geçtiklerini vurgulayan, Bellachiomer, '' Önce burada ki bazı fındık ağaçlarını sökmemiz gerekecek. Böylelikle ocakların arasını daha açık hale getirmeliyiz. Ondan sonra ancak traktör bahçeye girebilsin'' diye konuştu.

Bellachiomer ayrıca makinenin İtalya'da günde ton 5 fındık toplayabildiğini de sözlerine ekledi. 

Ekleme Tarihi
25.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Fındık toplama makinesi, fındık
Link: Fındık toplama makinesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız