Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gıda güvenliği için tarlada denetim

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2010 yılında başlatılan ve bu yıl Türkiye genelinde 4 ilde bin 36 üreticinin arazisinde uygulanan ''Bağda Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi'' olumlu sonuçlar vermeye başladı.


Türkiye'de, Bakanlık tarafından ilk önce 1995 yılında ''Entegre Mücadele Projesi'' ismi ile başlatılan çalışma, 2010 yılında daha kapsamlı hale getirilerek, ''Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi'' adı altında sürdürüldü.

Çiftçilerin bilinçlendirilmesine yönelik olarak Manisa, Denizli, Çanakkale ve Mersin'de yürütülen projeye toplam bin 36 üretici başvurdu.

Proje kapsamında, başvuru yapan üreticilerin bağları teknik elemanlarca, hasat dönemine kadar gözleniyor ve zamanında yapılan tavsiyelerle ürünün kalitesi yükseliyor. Üretim giderlerinden ise proje sayesinde yüzde 50'ye varan oranlarda tasarruf sağlanması çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, projenin asıl amacının, üreticilerde çevre bilincini oluşturmak, tarladan sofraya güvenilir gıda arzını sağlamak olduğunu söyledi.

Kutlu, Denizli'de 3 yıldan beri uygulanan projeyle 328 üreticinin, bağlarda hastalıkları, zararlıları, yabancı otları ve doğal düşmanları tanıma ve mücadele etme kabiliyetlerinin geliştirildiğini belirtti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.08.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Gıda güvenliği için tarlada denetim
Link: Gıda güvenliği için tarlada denetim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız