Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
2. Tohumculuk Fuarı yarın Konya 

2. Tohumculuk Fuarı yarın Konya'da açılacak -120 firmanın katılacağı fuara 20 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor 

KONYA (A.A) - 2. Tohumculuk, Fidancılık, Bahçe bitkileri, Zirai mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı, 120 firmanın katılımıyla yarın Konya'da açılacak. Fuara 20 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.
     TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlediği basın toplantısında, dünya tohumculuk sektörünün ticaret hacminin her geçen gün arttığını söyledi.
     Yıllık kullanılan tohumlukların parasal değerinin 50 milyar doları bulduğunu, Türkiye'de bu rakamın 300 milyon dolar olduğunu ifade eden Ersözlü, ''Ülkemizde yaklaşık 70 milyon dolar ithalat yapılırken, yaklaşık 25 milyon dolar da ihracat yapılmaktadır. İthalatın büyük bölümünü sebze tohumları, ihracatın ise önemli kısmını mısır, ayçiçeği, pamuk ve sebze tohumları oluşturmaktadır'' dedi.
    
     -Konya en önemli üretim merkezi-
    
     Konya'nın tohumculuk faaliyetlerinde önemli bir üretim merkezi olduğunu vurgulayan Ersözlü, şunları kaydetti:
     ''Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 40'ı ilimizde gerçekleşmektedir. Üretim parsellerinin büyük oluşu, birçok bölgede sulama imkanının olması, özellikle ayçiçeği ve mısır gibi bitkiler için izolasyona uygun geniş üretim alanlarının oluşu ve yaz döneminin yağışsız olması gibi nedenlerle Konya, tohumculuk açısından vazgeçilmez bir şehir haline gelmiştir. Konya'da geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen fuar, bu yıl geçen yıla oranla yüzde 54 büyüme kaydetti. Fuar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk tohum sektöründeki en son teknolojilerin ve yeniliklerin sergileneceği, yeni iş bağlantılarının kurulacağı eşsiz bir platform olacaktır.''
     Ersözlü, 120 firmanın katılacağı fuarı geçen yıl 16 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl ise 20 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyledi.
     Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Alparslan da tarımda toprak, su ve tohumun üç önemli faktör olduğunu aktardı.
     Dünyada tarım teknolojisinin gelişmiş olduğu ülkelerde, tohumculuk sektörünün de gelişmiş olduğuna dikkati çeken Alparslan, şunları söyledi:
     ''Tohumculuk sektörünü ülkemizde geliştirebilirsek, tarımımız da buna paralel olarak gelişecektir. Buna katkı sağlayacak olan da bu fuarlardır. İlimiz tarımsal üretimin merkezidir. 2011 yılında ilde 7,5 milyar liralık tarımsal üretim gerçekleşmiştir. Amacımız birim alandan daha yüksek verimi elde edebilmektir.''
     Fuar, 29-31 Ağustos tarihleri arasında 9.30-18.00, 1 Eylül'de ise 9.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
    

Ekleme Tarihi
28.08.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tohum fuarı konya,tuyap
Link: 2. Tohumculuk Fuarı yarın Konya'da açılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız