Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kaba yem ithalatı ile ilgili olarak, "Şu an yaşanan bazı şartlardan dolayı, kuraklık şartlarından dolayı hayvan üreticileri önemli girdisi olan kaba yem, saman gibi şeylerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bizden bir talepte bulundu. Bakanlar Kurulu bugün yarın kararı çıkaracaktır" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Hilton Otel'inde gerçekleştirilen Yurtdışı Müteahhitlik Değerlendirme Toplantısı ve Plaket Töreni'ne katıldı. Bakan Çağlayan, Mühendislik Haber Kayıtları (Engineering Nerws Record) dergisinin 225 firması sıralamasına giren 33 firmaya plaketlerini verdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çağlayan, bir gazetecinin yabancılara mülk satışında Genelkurmay Başkanlığı'ndan izin alınması söz konusu olup olmadığı ile ilgili soruya, yabancıların mülk edinmesi ile ilgili kanunun Türkiye'nin geleceği açısından önem arz ettiğini belirtti. Çağlayan, askeri bölgeler ve güvenlik nedeniyle kısıtlanmış bölgelerde tabii ki yine Genelkurmay'ın buradaki görüşüne başvurulabileceğini belirterek şöyle konuştu: "Yani kısıtlanmış olan alanlar, gerek güvenlik gerek askeri olarak belirlenmiş olan yerler Türkiye'nin toplam binde biri kadar bir rakama tekabül etmektedir. Onun dışındaki alanlarda, çıkmış olan kanun ve Bakanlığımız ve iligili Bakanlıklarla çıkarılan mevzuatlar aynen uygulamaya devam edecek. Askeri bölgeler ve güvenlik nedeniyle önemli olan yerlerle ilgili Genelkurmay'ın ve ilgili birimlerinin sorularak yapılmaktadır."

Mütekabiliyet yasasının teşvik sistemine ne kazandıracağı yönündeki

soru üzerine Çağlayan, birçok insanın Türkiye'de mülk edinmek istediklerini ve bundan dolayı bazı engeller olduğunu ifade ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Bunlar Türkiye için ve Türk müteahhitlik sektörü için değer artırırken, diğer taraftan da dışarıda Türkiye'ye yatırım yapmak için bundan daha güzel, sevindirici bir şey olabilir mi?

Birçok firma kendisine üretim üssü değil, uluslararası üretim üssü olarak tespit etmiş durumda. Birçok firma uluslararası operasyonlarını Türkiye üzerinden yapıyor. Teşvik sistemiyle birlikte yatırım yeri tahsisi de yapma imkanına sahibiz"

Müteahhitler ile ilgili aralarında sorun olduğuna dair haberleri de yalanlayan Çağlayan, kendisinin kişilerle işi olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim için kurumlar önemlidir. Türk Müteahhitler Birliği, İNTES, Türk Mühendisler Birliği gibi kuruluşlar benim için öncelik arz eden

kuruluşlardır"

Kaba yem ithalatı ile ilgili olarak da Çağlayan, şöyle konuştu: "Şu anda yaşanan bazı şartlardan dolayı bazı kuraklık şartlarından dolayı hayvan üreticileri önemli girdisi olan kaba yem, saman gibi şeylerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bizden bir talepte bulundu. Bakanlar Kurulu bugün yarın kararı çıkaracaktır."

Olası fiyat artışlarının ve ihtiyacın belirleneceğini belirten Çağlayan, spekülatif amaçlı fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla ithalat yapacaklarını ifade etti. Çağlayan, gümrük vergileriyle ilgili iyileştirmeler yapılacağını sözlerine ekledi. - Ankara - (İHA)

Ekleme Tarihi
29.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması, hayvancılık, kaba yem, ihracat, ithalat
Link: Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız