Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: ''Bilgi ve teknoloji, günümüz tarımsal faaliyetinde, hayvansal üretim faaliyetinde en önemli girdidir''

ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, bilgi ve teknolojinin, günümüz tarımsal faaliyetinde, hayvansal üretim faaliyetinde en önemli girdi olduğunu bildirdi.
 
     Eker, Milli Kütüphane Konferans salonunda gerçekleştirilen ve 234 yeni ziraat mühendisinin Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'nde göreve başlama törenine katıldı.
     Tarım sektörünün aynı zamanda bir iktisadi faaliyet olduğunu ve bütün ekonomik faaliyetler gibi tarım faaliyetinin başarılı olması için birtakım girdilere ihtiyacı bulunduğunu belirten Eker, bu girdilerin en önemlisinin de bilgi ve teknoloji olduğunu söyledi. Eker, ''Bilgi ve teknoloji, günümüz tarımsal faaliyetinde hayvansal üretim faaliyetinde en önemli girdidir'' dedi.
     Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (TTKKMB) tarihi geçmişe sahip, köklü bir kuruluş olduğunu anlatan Bakan Eker, çiftçinin milyonlarca üye, binlerce çalışanı bulunan Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu TTKKMB yoluyla krediye, daha özel şartlara, bilgi teknolojiye, ekipmana, tarımsal girdilere ulaştığını söyledi.
     Kuruluşların rasyonel çalışmadığı, iyi idare ve organize edilmediği ve doğru politikalar ve doğru uygulamalara sahip olmadığı zaman zarar edeceğini ve yük almak yerine yük getireceğini anlatan Eker, geçmişte bir dönem Tarım Kredi Kooperatifleri'nin de kapatılma noktasına geldiğini, IMF, Dünya Bankası gibi kuruluşların, kredi kooperatiflerinin kapatılmasını istediğini ifade etti.
     Kendilerinin tarım kredi kooperatiflerini kapatmak değil, yasal düzenlemeler ve politikaların desteği ile daha çok hizmet edebilir, daha güçlü hale getirmek için birçok düzenleme yaptıklarını anlatan Eker, şunları kaydetti:
     ''2002'de Tarım Kredi Kooperatifleri 300 milyon lira kredi kullandırmış. 2011 yılında ise 3,9 milyar lira kredi kullandırmış. 2002'de verdiği her 100 liranın 50 lirasını geri alırken, 2011'de 4 milyar lira kredinin geriye dönüş oranı yüzde 98,5. Bu iki noktayı gösteriyor, kredi doğru yerde doğru şekilde kullandırılmış, doğru kişiye verilmiş''
     Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin gerek girdi kullandırmada, kredi kullandırmada gerek hayvancılık ve sigorta işleri gibi faaliyet alınana giren bütün iş ve işlemlerde, gösterge ve parametrelerinin çok iyi noktalara geldiğini, yeni yatırımlar yapıldığını belirten Eker, kendilerinin de kuruluşun birtakım faaliyetlerde rolünün artırılması için yeni imkanlar getirdiklerini söyledi.
     Türkiye'deki tarımsal faaliyetlerinin geliştirilmesinde kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesinin önemini vurgulayan Eker, bu kapsamda Türkiye'nin tarımsal kalkınma kooperatiflerine 1 milyar 27 milyon lira destek aktardıklarını ve 1854 kooperatifi desteklediklerini söyledi.
     Modern tarımsal üretimin gereklerinden olan girdilerden en önemlisi olan makine ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği verdiklerini ifade eden Eker, bunun yanı sıra tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için 4700'ün üzerinde tarım ve hayvancılıkla ilgili tesis yapımına yüzde 50 hibe verdiklerini kaydetti.
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu da kuruluşun 2002 yılında neredeyse kapanma noktasına geldiğini belirtirken, yeniden yapılanma sonrası, birliğin yatırım yapar, istihdam sağlayan bir noktaya geldiğini, faiz oranlarının yüzde 100'ü gördüğü dönemlerden yüzde 0-9 oranlarına indiğini söyledi.
     Birliğin 2011 yılında en yüksek kredi hacmine ulaştığını ifade eden Kutlu, 2012'de de hedeflerini emin, istikrarlı, sürdürebilir adımlarla ve büyümeyle tamamlayacaklarını belirtti.
     Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke de Genel Müdürlük bünyesinde istihdam edilecek yeni 234 ziraat mühendisinden, kırsal kalkınmaya yönelik bütün projelerde katkı beklediklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Bakan Eker 234 ziraat mühendisini temsilen 15 mühendise göreve başlama tebligatı verdi ve toplu fotoğraf çektirdi.
    
 

Ekleme Tarihi
29.08.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bilgi ve teknoloji, günümüz tarımsal faaliyetinde, hayvansal üretim faaliyetinde en önemli girdidir
Link: Bilgi ve teknoloji, günümüz tarımsal faaliyetinde, en önemli girdidir




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız