Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

8 Bin Ton Bekliyorduk, Maalesef 4 Bin Ton ile Yetineceğiz

TEKİRDAĞ (İHA) – Çerkezköy 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım ve Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Şirin, “8 bin ton ayçiçeği bekliyorduk, maalesef 4 bin ton ile yetineceğiz.” dedi.


Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Ayçiçek alımlarının başladığı bilgisini veren 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım ve Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Şirin, alımlar hakkında bilgi vererek, çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Selami Şirin Ramazan Bayramı’nın hemen ertesinde ayçiçeği alımlarının başladığı bilgisini vererek, “O günden bu yana 1 milyon 128 bin 742 ton ayçiçeği alımı yapıldı. Bu da günde ortalama olarak 270 ton alım yapıldığını gösteriyor.’’ dedi.

Alınan ürünlerin yüzde 83.70’inin yüksek yağ oranına sahip olduğunu aktaran Şirin, düşük yağ oranının ise yüzde 2.1 olduğunu ifade ederek, “Normal yağ oranına sahip ürünümüz de yüzde 4.6 iken, ürünümüzün yüzde 9.6’sı oleik yağ oranına sahip.’’ bilgisi verdi.

Şirin, alınan ürünlerin Yanıkağıl Köyü’ndeki depoda muhafaza edildiğini dile getirerek, ödemelerin ise salı ve perşembe günleri gerçekleştiğini söyledi. Yağlı Tohumlar ortaklarına ise kampanya döneminde 17 kilogramlık ürüne 69 TL, 10 kilogramlık ürüne ise 40 TL ödeme yapıldığını dile getiren Şirin, bunun ortaklar açısından olumlu olduğu değerlendirmesinde bulundu.
 
Geçtiğimiz günlerde açıklanan ayçiçeği avans alım fiyatlarını olumlu bulduğunu vurgulayan Başkan Şirin, “Fiyatlar beklentiyi karşılayacak şekilde. Ancak, son aylarda yağışların olmaması nedeniyle üründe verimlilik düştü. Çiftçiyi tek sevindiren de fiyatlar oldu. 15-20 gün içerisinde tamamlanacak alımlarda ise, şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık.’’ dedi.

Şirin 15 Temmuz’da sona eren rekolte beyannamelerinde 8 bin tonluk beyanname alındığını ancak, geçtiğimiz aylarda etkili olan kuraklıktan dolayı bunun altında kalınacağını ifade ederek, “Gidişat 4 bin ton ürün alınacağını gösteriyor.’’ dedi.

Ekleme Tarihi
29.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 8 Bin Ton Bekliyorduk, Maalesef 4 Bin Ton ile Yetineceğiz
Link: 8 Bin Ton Bekliyorduk, Maalesef 4 Bin Ton ile Yetineceğiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız